
4 vienetai | vištiena (šlaunelės) |
šiek tiek | aliejaus |
1 vienetas | svogūnai |
2 vienetai | morkos |
1 vienetas | salierai (lapkotis) |
šiek tiek | grybai |
1 valgomasis šaukštas | sviestas |
1 valgomasis šaukštas | miltai |
šiek tiek | pipirai (juodi) |
šiek tiek | čiobreliai (švieži arba džiovinti) |
šiek tiek | sultinys (vištienos) |
1 stiklinė | pienas |
300 gramų | tešla (sluoksniuota) |
šiek tiek | žirneliai (žalieji ) |
šiek tiek | cukinija |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištienos file kepsneliai ant apelsinų
-
Višta, įdaryta vaisiais
-
Aštri, saldžiarūgštė baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena
-
Vištienos kukulaičiai su pomidorų padažu
-
Vištienos kukuliai
-
Vištiena iš garų su rozmarinu
-
Pikantiški kalakutienos šašlykai
-
Vištienos apkepas su obuoliais
-
Vištiena su ananasais
-
Keptas fazanas su cinamonu
-
Troškinta vištiena su paprika
-
Troškintos vištų šlaunelės su moliūgais
-
Vištienos apkepas
-
Šventinė višta
-
Kepta vištiena su daržovėmis
-
Kepta višta su pelerūnu ir provanso žolelėmis
-
Vaisiais įdaryta višta
-
Pica su vištiena "Ką turėjom tą sudėjom"
-
Višta ant alaus butelio
-
„Šypsena“
Vištienos pyragas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Vištiena, šlaunelės,
4 vienetai - Aliejus
-
Svogūnai,
1 vienetas -
Morkos,
2 vienetai -
Salierai, lapkotis,
1 vienetas - Grybai
-
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas -
Miltai,
1 valgomasis šaukštas - Pipirai, juodi
- Čiobreliai, švieži arba džiovinti
- Sultinys, vištienos
-
Pienas,
1 stiklinė -
Tešla, sluoksniuota,
300 gramų - Žirneliai, žalieji
- Cukinija
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuo vištos šlaunelių nulupam odą, išimam kaulus, supjaustom gabalėliais. Į keptuvę ar puodą pilam truputį aliejaus, apkepinam vištos gabalėlius. tada dedam svogūną pjaustytą smulkiai, pakepinam, kol suminkštėja, dedam morkas, pjaustytas kubeliais, salierą smulkiai pjaustytą, grybus ar cukiniją, ar žirnelius, jei dedat, patroškinam su dangčiu apie dešimt – penkiolika minučių.
Ištirpinam šaukštą sviesto ir jį sumaišom su miltais.
Į vištieną su daržovėmis dedam prieskonius (pipirai, čiobrelis), sultinio kubelius ir garstyčias. taip pat įpilam apie stiklinę pieno, pamaišant leidžiam dar keletą minučių pasitroškinti, kol užvirs pienas. tada viskas turėtų būt tokiam skystokam padaže, tam padažui sutirštinti dedam miltų – sviesto košę ir maišom. Kol vištienos troškinys sutirštėja.
Tešlą iškočiojam, jei reikia.
Troškinį į indą, ant indo dedam tešlos dangtį, gražiai pritvirtinam prie kraštų, ir viduryje padarom kelių cm įpjovimą garam išeiti, truputį subadom šakute viršų, pabarstom kmynais ir šaunam į karštą orkaitę maždaug pusvalandžiui, kol iškeps pyrago stogas.