1 kilogramas | vištiena |
šiek tiek | žalumynų (sriubai) |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
3 vienetai | gvazdikėliai |
1 vienetas | aitriosios paprikos (mažas) |
125 gramai | aliejaus |
2 stiklinės | ryžiai |
2 valgomieji šaukštai | razinos |
2 valgomieji šaukštai | migdolai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištienos apkepas su cukinija
- Kepta antis su grybais
- Vištų blauzdelės su voveraitėmis
- Farširuotos blauzdelės
- Viščiukas citrininis
- Laukinis ryžių plovas
- Vištienos file džiūvėvėsliuose
- Šventinė višta
- Vištienos kepsniai su citrininiu padažu
- Vištiena su briuselio kopūstais ir Bešamelio padažu
- Vištienos šašlykai jogurtiniame marinate
- Kepti vištienos sparneliai su karameliniu padažu
- Vištiena meduje
- Keptos ančiukų kulšelės
- Vištiena jogurto marinate
- Vištienos šlaunelės su petražolėmis
- Skanūs kumpeliai su medaus aromatu
- Kotletukai su moliūgu
- Antis su grybų įdaru
- Aštrios vištų kepenėlės
Vištienos pilavas
- Paruošimo laikas:
-
Vištiena,
1 kilogramas - Žalumynai, sriubai
-
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai -
Gvazdikėliai,
3 vienetai -
Aitrioji paprika, mažas,
1 vienetas -
Aliejus,
125 gramai -
Ryžiai,
2 stiklinės -
Razinos,
2 valgomieji šaukštai -
Migdolai,
2 valgomieji šaukštai - Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Višta išverdama su stambiai supjaustytais prieskoniniais žalumynais ir prieskoniais. Ryžiai perplaunami, nusausinami ir apkepinami su puse nurodyto aliejaus. Įpilama 4 stiklinės vištienos sultinio, įberiama druskos, pipirų, razinų, viskas 10 min. pavirinama ant mažos ugnies, po to gerai uždengiama dangčiu ir 10 min. palaikoma šiltoje vietoje. Vištiena, išėmus kaulus, supjaustoma mažais gabaliukais ir apkepinama likusiame aliejuje. Migdolai paspraginami ir sumaišomi su išvirtais ryžiais. Patiekalas turi būti labai aštrus ir kartu saldus.
Komentarai (7)
-
zara
2010-12-04 12:12
sitas patiekalsa nepanasus i turkiska pilav(plova)
tikras pilav gaminamas ant lauzo arba orkaiteje.
aviena,ryziai,prieskoniai,razinos.
-
gulla
2010-02-14 00:41
nezinau is kur gavot sita recepta ir kodel priklauso prie turkiskos virtuves,nes asmeniskai pati turiu daug draugu is Turkijos ir nei pas vienu is ju namie neteko tokiu ragaut ir kiek klausiau ,tai visi atsake,kad tai tik kazkas panasaus i ju patiekala,bet labiau primena azijietiska patiekala(iranas,pakistanas...) :stop: :galvoju: :ne:
-
Neziniux
2009-02-24 18:58
Šiaip tai ne "pilavas", o "plovas" lietuviškai. O pats patiekas turėtū būti velniškai skanus