300 | vištiena (malta) | |
5 vienetai | svogūnai (žieminiai) | |
1 skiltelė | česnakas (smulkintas) | |
1 arbatinis šaukštelis | aitriosios paprikos dribsnių | |
2 valgomieji šaukštai | sezamas | |
1 arbatinis šaukštelis | akmens druskos (malūnėlyje) | |
100 gramų | džiūvėsėliai | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
Kepimui: | ||
šiek tiek | rapsų aliejus | |
Padažui: | ||
200 gramų | vanduo | |
2 valgomieji šaukštai | cukrus | |
2 valgomieji šaukštai | vyno actas | |
200 gramų | razinos | |
1 valgomasis šaukštas | svogūnai (smulkiai supjaustytas) | |
šiek tiek | druska | |
šiek tiek | aitriosios paprikos | |
šiek tiek | aitriosios paprikos |
Sumaišykite sezamo sėklas ir džiūvėsėlius. Pavoliokite kukuliukus kiaušinio plakinyje ir sezamo sėklų bei džiūvėsėlių mišinyje.
Aliejų įkaitinkite ir apie 2 - 3 minutes kepkite kukuliukus, kol jie gražiai paruduos. Tada sudėkite kukuliukus ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.
Vandenį įkaitinkite su razinomis iki užvirimo.
Sumažinkite ugnį ir kaitinkite apie 2 - 3 minutes, kol razinos suminkštės.
Sudėkite likusius komponentus, išskyrus svogūnėlį, ir juos gerai sumaišykite. Puodą nukaiskite ir sudėkite svogūnėlius.
Pagardinkite druska ir išmaišykite, kad konsistencija būtų vienalytė. Leiskite šiek tiek atvėsti.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Česnakų padažas keptai vištienai
- Šokolado padažas
- Šviežių grybų padažas
- Mirkomasis sūrio padažas
- Vištienos kukuliai su aitriųjų paprikų mirkomuoju padažu
- Mango padažas
- Padažas su voveraitėmis
- Baltas grietinėlės padažas
- Olandiškas padažas
- Moliūgų kečupas
- Varškės užtepėlė su ikrais
- Guacamole
- Pikantiškas padažas su majonezu
- Jogurto ir agurkų padažiukas
- Česnakinis pesto padažas
- Aštriai saldi salsa
- Marinuotų agurkėlių česnakų ir padažas
- Krienų padažas
- Agurkų padažas
- Traški pitos užkandėlė su sūrio padažu
Vištienos kukuliai su aitriųjų paprikų mirkomuoju padažu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Vištiena, malta,
300 -
Svogūnai, žieminiai,
5 vienetai -
Česnakas, smulkintas,
1 skiltelė -
Aitriosios paprikos dribsniai,
1 arbatinis šaukštelis -
Sezamas,
2 valgomieji šaukštai -
Akmens druska, malūnėlyje,
1 arbatinis šaukštelis -
Džiūvėsėliai,
100 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Rapsų aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Vanduo,
200 gramų -
Cukrus,
2 valgomieji šaukštai -
Vyno actas,
2 valgomieji šaukštai -
Razinos,
200 gramų -
Svogūnai, smulkiai supjaustytas,
1 valgomasis šaukštas - Druska
- Aitrioji paprika
- Aitrioji paprika
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Maltą vištieną išmaišykite su svogūnais, aitriąja paprika, česnakais bei druska ir suformuokite kukuliukus.
Sumaišykite sezamo sėklas ir džiūvėsėlius. Pavoliokite kukuliukus kiaušinio plakinyje ir sezamo sėklų bei džiūvėsėlių mišinyje.
Aliejų įkaitinkite ir apie 2 - 3 minutes kepkite kukuliukus, kol jie gražiai paruduos. Tada sudėkite kukuliukus ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.Padažo gaminimas:
Vandenį įkaitinkite su razinomis iki užvirimo.
Sumažinkite ugnį ir kaitinkite apie 2 - 3 minutes, kol razinos suminkštės.
Sudėkite likusius komponentus, išskyrus svogūnėlį, ir juos gerai sumaišykite. Puodą nukaiskite ir sudėkite svogūnėlius.
Pagardinkite druska ir išmaišykite, kad konsistencija būtų vienalytė. Leiskite šiek tiek atvėsti.