Vištienos kepsnys prancūziškai
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min
Autorius apie receptą: Vištiena paruošta pagal šį receptą yra be galo minkšta ir sultinga. Parmezano sūris ir lengvas citrinos, sviesto bei vyno padažas suteikia vištienai ypatingai gerą skonį ir Vištiena paruošta pagal šį receptą yra be galo minkšta ir sultinga. Parmezano sūris ir lengvas citrinos, sviesto bei vyno padažas suteikia vištienai ypatingai gerą skonį ir aromatą. Visų svarbiausia, kad šį vištienos kepsnį paruošite per mažiau nei 20 minučių. (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 vienetai vištienos krūtinėlės
3 vienetai kiaušinis (maži)
0.5 stiklinės kvietiniai miltai
0.5 stiklinės parmezano sūris (tarkuotas)
1 sauja petražolės (susmulkintos)
0.333333 arbatinio šaukštelio druska
0.333333 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
2 valgomieji šaukštai sviestas
Padažui:
1 stiklinė sauso balto vyno
1 stiklinė vištienos sultinio
0.5 vieneto citrinos
2 valgomieji šaukštai sviestas
2 skiltelės česnakas
1 sauja petražolės (smulkintos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
1.
Vištienos file perpjauname perpus. Kiekvieną gabalėlį dedame ant maistinės plėvelės, uždengiame kita maistine plėvele ir išmušame maisto muštuku abi puses (muškite atsargiai, kad gabalėliai nesuplyštų).
2.
Dubenyje išplakame kiaušinius su 1/3 a. š. druskos ir 1/3 a. š. pipirų.
3.
Į kiaušinių plakinį įdedame 1 saują susmulkintų petražolių ir parmezaną, išmaišome.
4.
Česnako skilteles nulupame, sutraiškome česnako spaustuku ir atidedame į šalį.
5.
Į lėkštę supilame miltus.
6.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 2 v. š. aliejaus ir 2 v. š. sviesto.
7.
Vištienos gabalėlius pirmiausia apvoliojame miltuose, tada kiaušinio-sūrio plakinyje ir dedame į keptuvę (aš kepu 2 kepsnius vienoje keptuvėje). Kepame iš abiejų pusių po 4-5 min, kol vištiena gražiai apskrunda. Jei vištienos file gabalėliai storesni, tuomet gali reikėti pakepti kiek ilgiau. Iškeptus kepsnius dedame į lėkštę. Taip iškepame likusią vištienos file. Jei reikia papildomai į keptuvę įpilame 2 v. š. aliejaus.
8.
Toje pačioje keptuvėje, tik ant stiprios ugnies, įkaitiname likusius 2 v. š. sviesto, supilame vyną, vištienos sultinį, sudedame česnaką, petražoles, išspaudžiame citrinos sultis. Maišant kaitiname 2 min. Po to sumažiname kaitrą iki vidutinės, sudedame 2 apkeptus vištienos kepsnius, kaitiname kelias minutes, išimame iš keptuvės ir taip pat troškiname 2 likusius kepsnius. Kepsnius sudedame į lėkštes, o padažą pakaitiname dar 4 min ant vidutinės ugnies, kol padažo sumažėja perpus.
9.
Padažą užpilame ant kepsnių ir patiekiame su mėgstamu garnyru. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Vištienos kepsnys prancūziškai

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai: Kepimui: Padažui:
Autoriaus žodis: Vištiena paruošta pagal šį receptą yra be galo minkšta ir sultinga. Parmezano sūris ir lengvas citrinos, sviesto bei vyno padažas suteikia vištienai ypatingai gerą skonį ir ( ...daugiau ) Liucija
Gaminimo eiga:
  1. Vištienos file perpjauname perpus. Kiekvieną gabalėlį dedame ant maistinės plėvelės, uždengiame kita maistine plėvele ir išmušame maisto muštuku abi puses (muškite atsargiai, kad gabalėliai nesuplyštų).

  2. Dubenyje išplakame kiaušinius su 1/3 a. š. druskos ir 1/3 a. š. pipirų.

  3. Į kiaušinių plakinį įdedame 1 saują susmulkintų petražolių ir parmezaną, išmaišome.

  4. Česnako skilteles nulupame, sutraiškome česnako spaustuku ir atidedame į šalį.

  5. Į lėkštę supilame miltus.

  6. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 2 v. š. aliejaus ir 2 v. š. sviesto.

  7. Vištienos gabalėlius pirmiausia apvoliojame miltuose, tada kiaušinio-sūrio plakinyje ir dedame į keptuvę (aš kepu 2 kepsnius vienoje keptuvėje). Kepame iš abiejų pusių po 4-5 min, kol vištiena gražiai apskrunda. Jei vištienos file gabalėliai storesni, tuomet gali reikėti pakepti kiek ilgiau. Iškeptus kepsnius dedame į lėkštę. Taip iškepame likusią vištienos file. Jei reikia papildomai į keptuvę įpilame 2 v. š. aliejaus.

  8. Toje pačioje keptuvėje, tik ant stiprios ugnies, įkaitiname likusius 2 v. š. sviesto, supilame vyną, vištienos sultinį, sudedame česnaką, petražoles, išspaudžiame citrinos sultis. Maišant kaitiname 2 min. Po to sumažiname kaitrą iki vidutinės, sudedame 2 apkeptus vištienos kepsnius, kaitiname kelias minutes, išimame iš keptuvės ir taip pat troškiname 2 likusius kepsnius. Kepsnius sudedame į lėkštes, o padažą pakaitiname dar 4 min ant vidutinės ugnies, kol padažo sumažėja perpus.

  9. Padažą užpilame ant kepsnių ir patiekiame su mėgstamu garnyru. Skanaus!

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų