
2 vienetai | vištienos krūtinėlės | |
3 vienetai | kiaušinis (maži) | |
0.5 stiklinės | kvietiniai miltai | |
0.5 stiklinės | parmezano sūris (tarkuotas) | |
1 sauja | petražolės (susmulkintos) | |
0.333333 arbatinio šaukštelio | druska | |
0.333333 arbatinio šaukštelio | maltų juodųjų pipirų | |
Kepimui: | ||
4 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus | |
2 valgomieji šaukštai | sviestas | |
Padažui: | ||
1 stiklinė | sauso balto vyno | |
1 stiklinė | vištienos sultinio | |
0.5 vieneto | citrinos | |
2 valgomieji šaukštai | sviestas | |
2 skiltelės | česnakas | |
1 sauja | petražolės (smulkintos) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kepta vištienos krūtinėlė
-
Vištiena su 40 skiltelių česnako
-
„Saulytė“
-
Traškūs vištos sparneliai
-
Gardus vištienos šašlykiukas
-
Įdarytos bandelės
-
Anties šlaunelės
-
Auksinės šlaunelės
-
Daniškai paruošta vištiena
-
Farširuotos blauzdelės
-
Apkepas su vištiena, grybais ir brokoliais
-
Višta su apelsinais
-
Maltiniai su kaparėliais
-
Kepta višta su ryžių ir obuolių įdaru
-
Kepsneliai su grybais
-
Kepti vištų sparneliai prie alaus
-
Kepta žąsiena su slyvų padažu
-
Vištiena su daržovėmis ir alyvuogėmis
-
Vištienos ir daržovių šašlykas jogurto marinate
-
Vištiena orkaitėje
Vištienos kepsnys prancūziškai

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Vištienos krūtinėlė,
2 vienetai -
Kiaušinis , maži,
3 vienetai -
Kvietiniai miltai,
0.5 stiklinės -
Parmezano sūris, tarkuotas,
0.5 stiklinės -
Petražolės, susmulkintos,
1 sauja -
Druska,
1/3 arbatinio šaukštelio -
Malti juodieji pipirai,
1/3 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Alyvuogių aliejus,
4 valgomieji šaukštai -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Sausas baltasis vynas,
1 stiklinė -
Vištienos sultinys,
1 stiklinė -
Citrinos,
0.5 vieneto -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Česnakas,
2 skiltelės -
Petražolės, smulkintos,
1 sauja - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vištienos file perpjauname perpus. Kiekvieną gabalėlį dedame ant maistinės plėvelės, uždengiame kita maistine plėvele ir išmušame maisto muštuku abi puses (muškite atsargiai, kad gabalėliai nesuplyštų).
Dubenyje išplakame kiaušinius su 1/3 a. š. druskos ir 1/3 a. š. pipirų.
Į kiaušinių plakinį įdedame 1 saują susmulkintų petražolių ir parmezaną, išmaišome.
Česnako skilteles nulupame, sutraiškome česnako spaustuku ir atidedame į šalį.
Į lėkštę supilame miltus.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 2 v. š. aliejaus ir 2 v. š. sviesto.
Vištienos gabalėlius pirmiausia apvoliojame miltuose, tada kiaušinio-sūrio plakinyje ir dedame į keptuvę (aš kepu 2 kepsnius vienoje keptuvėje). Kepame iš abiejų pusių po 4-5 min, kol vištiena gražiai apskrunda. Jei vištienos file gabalėliai storesni, tuomet gali reikėti pakepti kiek ilgiau. Iškeptus kepsnius dedame į lėkštę. Taip iškepame likusią vištienos file. Jei reikia papildomai į keptuvę įpilame 2 v. š. aliejaus.
Toje pačioje keptuvėje, tik ant stiprios ugnies, įkaitiname likusius 2 v. š. sviesto, supilame vyną, vištienos sultinį, sudedame česnaką, petražoles, išspaudžiame citrinos sultis. Maišant kaitiname 2 min. Po to sumažiname kaitrą iki vidutinės, sudedame 2 apkeptus vištienos kepsnius, kaitiname kelias minutes, išimame iš keptuvės ir taip pat troškiname 2 likusius kepsnius. Kepsnius sudedame į lėkštes, o padažą pakaitiname dar 4 min ant vidutinės ugnies, kol padažo sumažėja perpus.
Padažą užpilame ant kepsnių ir patiekiame su mėgstamu garnyru. Skanaus!
Komentarai