Vištienos kepsniai su citrininiu padažu
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Autorius apie receptą: Visi esame gaminę vištienos krūtinėlės kepsnelius apvoliotus džiūvėsėliuose ir apkeptus keptuvėje. "Chicken Piccata" gaminama tuo pačiu principu tik plius dar Visi esame gaminę vištienos krūtinėlės kepsnelius apvoliotus džiūvėsėliuose ir apkeptus keptuvėje. "Chicken Piccata" gaminama tuo pačiu principu tik plius dar paskrudinama orkaitėje ir užpilama kvapniu padažu. Taip greitai ir nesudėtingai galima paversti visiškai paprastą patiekalą į aromatingą ir visai prašmatnų kepsnį šventinei vakarienei. Kepsnelius galite patiekti su salotomis, bulvėmis, ryžiais ar troškintomis daržovėmis, tikrai tiks įvairūs priedai. (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 vienetas vištienos krūtinėlės
100 mililitrų kvietiniai miltai
1 arbatinis šaukštelis druska
0.25 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
150 mililitrų maltų džiūvėsėlių
1 arbatinis šaukštelis džiovintų petražolių
1 arbatinis šaukštelis česnako milteliai
1 vienetas kiaušiniai
1 valgomasis šaukštas vanduo (šalto)
šiek tiek aliejaus (kepimui)
1 sauja petražolės (smulkintų, patiekiant)
Padažui:
2 vienetai žalioji citrina (arba 2 nedidelės citrinos)
3 valgomieji šaukštai sviestas
0.333333 arbatinio šaukštelio druska
0.25 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
125 mililitrai baltas vynas (sausas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Vištos krūtinėlę nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu, supjaustome į 3 ar 2 dalis išilgai. Dedame pjausnius ant pjaustymo lentelės, uždengiame maistine plėvele ir išmušame mėsos muštuku iš abiejų pusių.
2.
Vienoje lėkštėje miltus sumaišome su 0.5 šaukštelio druskos ir pipirais.
3.
Kitoje lėkštėje džiūvėsėlius sumaišome 0.5 šaukštelio druskos, džiovintomis petražolėmis, česnako milteliais.
4.
Kiaušinį išplakame su vandeniu.
5.
Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus. Pjausnius pirmiausia apvoliojame miltuose, po to kiaušinyje ir tada džiūvėsėliuose. Kepame ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių po porą minučių.
6.
Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popieriaus, sudedame kepsnius.
7.
Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 7 min.
8.
Kol kepsniai kepa – pasiruošiame padažą: keptuvėje išlydome 1 šaukštą sviesto ant vidutinės ugnies, po to supilame vyną, beriame prieskonius. Citrinas perpjauname perpus, išspaudžiame sultis į keptuvę ir sudedame citrinų puseles. Padažą kaitiname ant stiprios ugnies apie 4 min, kol padažo sumažėja perpus. Tada sudedame likusį sviestą, keptuvę nukeliame nuo ugnies, kai sviestas išsilydo, padažą pamaišome.
9.
Kepsnius išdėliojame į lėkštes, užpilame padažu, apibarstome šviežiomis petražolėmis ir patiekiame su mėgstamu garnyru – salotomis, bulvėmis ar pan.

Populiariausi receptai šią savaitę

Vištienos kepsniai su citrininiu padažu

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 2
Ingredientai: Padažui:
Autoriaus žodis: Visi esame gaminę vištienos krūtinėlės kepsnelius apvoliotus džiūvėsėliuose ir apkeptus keptuvėje. "Chicken Piccata" gaminama tuo pačiu principu tik plius dar ( ...daugiau ) Liucija
Gaminimo eiga:
  1. Vištos krūtinėlę nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu, supjaustome į 3 ar 2 dalis išilgai. Dedame pjausnius ant pjaustymo lentelės, uždengiame maistine plėvele ir išmušame mėsos muštuku iš abiejų pusių.

  2. Vienoje lėkštėje miltus sumaišome su 0.5 šaukštelio druskos ir pipirais.

  3. Kitoje lėkštėje džiūvėsėlius sumaišome 0.5 šaukštelio druskos, džiovintomis petražolėmis, česnako milteliais.

  4. Kiaušinį išplakame su vandeniu.

  5. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus. Pjausnius pirmiausia apvoliojame miltuose, po to kiaušinyje ir tada džiūvėsėliuose. Kepame ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių po porą minučių.

  6. Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popieriaus, sudedame kepsnius.

  7. Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 7 min.

  8. Kol kepsniai kepa – pasiruošiame padažą: keptuvėje išlydome 1 šaukštą sviesto ant vidutinės ugnies, po to supilame vyną, beriame prieskonius. Citrinas perpjauname perpus, išspaudžiame sultis į keptuvę ir sudedame citrinų puseles. Padažą kaitiname ant stiprios ugnies apie 4 min, kol padažo sumažėja perpus. Tada sudedame likusį sviestą, keptuvę nukeliame nuo ugnies, kai sviestas išsilydo, padažą pamaišome.

  9. Kepsnius išdėliojame į lėkštes, užpilame padažu, apibarstome šviežiomis petražolėmis ir patiekiame su mėgstamu garnyru – salotomis, bulvėmis ar pan.

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų