
500 gramų | vištienos krūtinėlės | |
2 vienetai | kiaušiniai | |
1 valgomasis šaukštas | vanduo (šalto) | |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska | |
0.5 arbatinio šaukštelio | juodieji pipirai | |
šiek tiek | aliejaus | |
Pabarstymui: | ||
1 stiklinė | maltų džiūvėsėlių | |
0.5 stiklinės | miltai | |
1 arbatinis šaukštelis | druska | |
1 arbatinis šaukštelis | saldžiosios paprikos milteliai | |
1 arbatinis šaukštelis | česnako milteliai | |
1 arbatinis šaukštelis | svogūnų milteliai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištienos krūtinėlės japoniškai
-
Vištos vyniotinis su džiovintomis slyvomis
-
Prancūziški kotletai
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su pievagrybiais ir faršu
-
Traškūs vištos sparneliai
-
Vištienos sparneliai su medumi
-
Keptas kalakutas, įdarytas ryžiais
-
Vištienos kotletukai su sūrio įdaru
-
Kotletukai iš vištienos su sūriu
-
Kepintos vištų širdelės su svogūnais
-
Neįprasti kotletukai
-
Keptas kalakutas
-
Kepta žąsis su obuoliais
-
Laukinis ryžių plovas
-
Vištienos file džiūvėvėsliuose
-
Netikras zuikis su vištiena
-
Vištiena pietums
-
Keptas tetervinas
-
Anties šlaunelės
-
Vištiena su džiovintais pomidorais
Greiti vištienos kąsneliai

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Vištienos krūtinėlė,
500 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Vanduo, šalto,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Juodieji pipirai,
0.5 arbatinio šaukštelio - Aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Malti džiūvėsėliai,
1 stiklinė -
Miltai,
0.5 stiklinės -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Saldžiosios paprikos milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Česnako milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Svogūnų milteliai,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vištienos krūtinėlę padedame ant maistinės plėvelės, ant viršaus taip pat užtiesiame maistinę plėvelę ir vištieną gerai išmušame mėsos muštuku. Krūtinėlė turėtų būti ~1-1,5 cm storio. Tada krūtinėlę supjaustome į nedidelius kvadratėlius.
Viename inde išplakame kiaušinius su vandeniu, druska ir pipirais.
Kitame inde sumaišome džiūvėsėlius, miltus ir prieskonius, skirtus pabarstymui.
Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant vidutinės ugnies.
Imame po vieną vištienos gabalėlį, pirmiausia įmerkiame į kiaušinių plakinį, tada dedame į džiūvėsėlius ir kepame įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol gabalėliai įgauna auksinę spalvą. Vištienos nereikia perkepti, kitaip gabalėliai bus kieti. Iškeptus vištienos gabalėlius dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Patiekiame su mėgstamu padažu.
Atšalusius vištienos kąsnelius galite pašildyti įkaitintoje orkaitėje.