
4 vienetai | vištiena (file) |
5 vienetai | persikai (konservuoti) |
2 arbatiniai šaukšteliai | karis |
šiek tiek | druska |
2 valgomieji šaukštai | miltai |
2 valgomieji šaukštai | grietinė |
1 vienetas | svogūnai |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šlaunelių mėsos kepsniukai marinuoti vyne
-
Kepta vištiena
-
Naminis šnicelis
-
Žąsų kepenėlių šašlykas
-
Vištiena su cukinija ir pomidorais
-
Vištiena medaus garstyčių marinate
-
Saldžiarūgštė vištiena su morkom ir puria bulvių koše
-
Kalakutienos krūtinėlė šokolado padaže "Mole Poblano"
-
Greiti vištienos kąsneliai
-
Vištiena su abrikosais
-
Šventiška žąsies krūtinelė
-
Vištienos ir ryžių maltinukai
-
Troškinta antis su svogūnais
-
Anties krūtinėlės kepsniai su pievagrybiais, bulvių koše ir daržovėmis
-
Kebabas
-
Vištienos kepsneliai
-
Vištiena su džiovintais pomidorais
-
Vištienos apkepas su obuoliais
-
Vištienos kotletas su siurprizu
-
Troškintos vištų blauzdelės
Vištiena su persikais ir kariu

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Vištiena, file,
4 vienetai -
Persikai, konservuoti,
5 vienetai -
Karis,
2 arbatiniai šaukšteliai - Druska
-
Miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai -
Svogūnai,
1 vienetas - Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sukapojame svogūną. Kepame jį šlakelyje alyvų aliejaus, dažnai maišant. Kol svogūnas kepa, supjaustome vištienos krūtinėlę nedideliais kubeliais. Kai svogūnas tampa tarsi permatomas, įpilame gerą puodelį ar daugiau vandens ir sudedame miltuose apvoliotus vištienos gabalėlius. Vanduo turi beveik apsemti vištieną. Po minutės maišome, vis prižiūrint, kad netruktų vandens ir apačioje esantys svogūnai neprisviltų... Šiek tiek pakepus vištai (ji turi darytis balta), sumetame kubeliais supjaustytas persikų puseles. Pabarstome pipirais ir druska. Vis dar maišome :) Įdedame porą šaukštų grietinės ir karį, maišome tol, kol gausis kreminis, vientisas, nei per skystas, nei per klampus padažas. Dar šiek tiek patroškiname, paskanaujame ar netrūksta druskos.
Kaip žinia - vištienos nereikia ilgai troškinti. Todėl šitas patiekalas gaunasi ypatingai greitai, ir nereikalauja daug pasiruošimo. Patiekiame su ryžiais ar makaronais.