2 vienetai | vištiena (geriausia maži broileriai) |
šiek tiek | rozmarinas |
šiek tiek | čiobreliai |
1 vienetas | citrinos (žievelė) |
šiek tiek | druska (jūros) |
3 valgomieji šaukštai | medus |
šiek tiek | juodieji pipirai (šviežiai malti) |
3 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
5 skiltelės | česnakas |
šiek tiek | kmynai |
Visą masę įtrinti į nuplautus broilerius (vidų taip pat).
Palikti pasimarinuoti (geriausiai per naktį).
Į skardą dėti broilerį, į jo vidų įkišti rozmarino ir čiobrelių. Žolelių šakeles galima trumpam įmerkti į verdantį vandenį, geriau išsiskirs aromatas.
Kepti 190 laispnių orkaitėje apie pusantros val.
Kad višta būtų dar skanesnė, prieš pašaunant į orkaitę, vištą galima apkepinti toje pačioje skardoje (padėjus skardą kaip keptuvę ant ugnies), ir tada tik dėti į orkaitę.
Patartina vištieną pridengti sudrėkintu kepimo popieriumi, kad neapdegtų. Į kepimo pabaigą popierių galima nuimti.
Skanu su virtomis/keptomis bulvėmis, pabarstytomis druska, rozmarinu, juodaisiais pipirais ir kmynais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištienos suktinukai
- Troškinta antis su daržovėmis
- Vištienos šlaunelės su petražolėmis
- Vištų sparneliai klevų sirupe
- Vištienos kepsniukai
- Vištiena orkaitėje
- Vištienos file kepsneliai ant apelsinų
- Kepta antienos file
- Vištiena su kopūstais
- Vištiena pietums
- Vištienos filė suktinukai
- Naminis šnicelis
- Antis, kepta aluje
- Vištienos gabaliukai aluje
- Vištiena iš garpuodžio su daržovėmis
- Kepsniukai iš vištienos gabaliukų
- Vištienos kepsneliai su itališkais prieskoniais
- Vaisiais įdaryta višta
- Vištiena su 40 skiltelių česnako
- Vištiena jogurto marinate
Vištiena kepta su žolelėmis
- Paruošimo laikas:
-
Vištiena, geriausia maži broileriai,
2 vienetai - Rozmarinas
- Čiobreliai
-
Citrinos, žievelė,
1 vienetas - Druska, jūros
-
Medus,
3 valgomieji šaukštai - Juodieji pipirai, šviežiai malti
-
Alyvuogių aliejus,
3 valgomieji šaukštai -
Česnakas,
5 skiltelės - Kmynai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Visas žoleles, citrinos žievelę, česnaką (galima net su visa luobele), pipirus, druską sudėti į grųstuvę ir pagrūsti, kad išsiskirtų žolių aromatai. Įpilti alyvuogių aliejaus, medaus - viską gerai išmašyti.
Visą masę įtrinti į nuplautus broilerius (vidų taip pat).
Palikti pasimarinuoti (geriausiai per naktį).
Į skardą dėti broilerį, į jo vidų įkišti rozmarino ir čiobrelių. Žolelių šakeles galima trumpam įmerkti į verdantį vandenį, geriau išsiskirs aromatas.
Kepti 190 laispnių orkaitėje apie pusantros val.
Kad višta būtų dar skanesnė, prieš pašaunant į orkaitę, vištą galima apkepinti toje pačioje skardoje (padėjus skardą kaip keptuvę ant ugnies), ir tada tik dėti į orkaitę.
Patartina vištieną pridengti sudrėkintu kepimo popieriumi, kad neapdegtų. Į kepimo pabaigą popierių galima nuimti.
Skanu su virtomis/keptomis bulvėmis, pabarstytomis druska, rozmarinu, juodaisiais pipirais ir kmynais.