500 gramų | vištiena (file) |
100 gramų | ryžiai (ilgagrūdžiai) |
75 gramai | kumpis (rūkytas) |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | paprika (raudonos) |
5 vienetai | salierai (stiebai) |
500 mililitrų | vanduo |
20 gramų | sviestas |
1 vienetas | sultinys („Maggi“ daržovių (kubelio)) |
1 skiltelė | česnakas |
0.5 arbatinio šaukštelio | pipirai (balti) |
0.5 arbatinio šaukštelio | čiobreliai |
0.5 arbatinio šaukštelio | pipirai (kajeno) |
1 vienetas | lauro lapų (lapai) |
Vištiena "Jambalaya"
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Vištiena, file,
500 gramų -
Ryžiai, ilgagrūdžiai,
100 gramų -
Kumpis, rūkytas,
75 gramai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Paprika, raudonos,
1 vienetas -
Salierai, stiebai,
5 vienetai -
Vanduo,
500 mililitrų -
Sviestas,
20 gramų -
Sultinys, „Maggi“ daržovių (kubelio),
1 vienetas -
Česnakas,
1 skiltelė -
Pipirai, balti,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Čiobreliai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Pipirai, kajeno,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Lauro lapai, lapai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kubeliais supjaustytą rūkytą kumpį pakepinkite keptuvėje su sviestu. Nulupkite svogūną ir česnako skiltelę, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite kartu su kumpiu. Tuomet į keptuvę suberkite smulkintus svogūną ir česnaką.
Į gilią keptuvę pilkite vandenį, įdėkite „Maggi“ daržovių sultinio kubelį bei lauro lapą. Virkite ryžius sultinyje 10 min, paskaninkite kajeno bei baltaisiais pipirais.
Išvalytą papriką supjaustykite kubeliais, o salierą griežinėliais.
Du trečdalius supjaustytų daržovių sudėkite į ryžius, gerai išmaišykite ir troškinkite 10 min. Baigę troškinti, išimkite lauro lapą.
Vištienos filė supjaustytą kubeliais trumpai apkepkite keptuvėje su likusiomis daržovėmis. Tuomet pakepintus vištieną ir kumpį ir sudėkite į ryžius. Viską kartu patroškinkite 5-8 min. Paskaninkite čiobreliais.