Vištiena dižono garstyčių padaže su troškintais žirneliais ir bulvių koše
AUTORIUS:
Čiop Čiop,
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai vištiena (kulšelės/blauzdelės/ ketvirčiai/krūtinėlės filė)
2 valgomieji šaukštai dižono garstyčios
2 valgomieji šaukštai sviestas
200 mililitrų sultinys (daržovių)
200 mililitrų grietinėlės, 35%
1000 gramų sūris (kietas)
1 vienetas svogūnai (šalotinis)
300 gramų žirniai (žali (šviežių ar atšaldytų))
1 pundelis petražolės (šviežios)
4 lapai salotos
100 gramų sviestas
600 gramų bulvių (šviežios)
100 mililitrų pienas
1 žiupsnelis muskatas (maltas (ketvirtis arb. š.))
šiek tiek druska
šiek tiek pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Garstyčias sutrinti su 2 valg. šaukštais kambario temperatūros sviesto. Gautą masę sumaišyti su vištiena ir dėti į šaldytuvą 1 valandai.
2.
Įkaitinti keptuvę, sudėti vištieną kartu su sviesto ir garstyčių marinatu. Kepti iš abiejų pusių po 3 minutes, kol gražiai apskrus. Pabarstyti vištieną druska, pipirais, supilti sultinį. Sultiniui užvirus, sumažinti ugnį ir troškinti vištieną 30 minčių (jei kepate krūtinėlę, troškinti reikia 15 minučių).
3.
Apversti vištieną ir supilti grietinėlę. Palaukti kol grietinėlė užvirs ir troškinti uždengus dar 10-15 minučių. Vištieną kartu su padažu perdėti į kepimo formą ar gilią skardą, apibarstyti sūriu ir kepti iki 220°C temp. įkaitintoje orkaitėje 5 - 10 minučių, kol sūris visiškai išsilydis.
4.
Sviestą išlydyti keptuvėje ar puode, nuimti baltą putelę ir palaikyti sviestą ant ugnies dar 1 minutę, kol taps sodresnės spalvos ir pradės kvepėti riešutais bei karamele. Perkošti sviestą per sietelį.
5.
Bulves gerai nuplauti, padalinti į keturias dalis ir kartu su lupenom išvirti pasūdytame vandenyje (30 minučių). Nukošti, sutrinti košės trintuvu, supilti pašildytą pieną, 2/3 perkošto sviesto, muskato riešuto, druskos, pipirų ir dar kartą viską sutrinti.
6.
Šalotinį svogūną supjaustyti smulkiais kubeliais. Keptuvėje įkaitinti likusį filtruotą sviestą, pakepinti sukapotą svogūną 3 minutes, sudėti žirnelius, apibarstyti druska ir baltaisiais pipirais, smulkintais petražolių lapeliais.
Viską gerai išmaišyti. Ant žirnelių sudėti salotų lapus taip, kad padengtų visą keptuvės plotį. Uždengti dangčiu ir troškinti 20 minučių.
7.
Vištieną patiekti su garstyčių padažu, bulvių koše, žaliais žirneliais ir suvyniotais į vamzdelius salotų lapais.

Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Vištiena dižono garstyčių padaže su troškintais žirneliais ir bulvių koše

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Garstyčias sutrinti su 2 valg. šaukštais kambario temperatūros sviesto. Gautą masę sumaišyti su vištiena ir dėti į šaldytuvą 1 valandai.

  2. Įkaitinti keptuvę, sudėti vištieną kartu su sviesto ir garstyčių marinatu. Kepti iš abiejų pusių po 3 minutes, kol gražiai apskrus. Pabarstyti vištieną druska, pipirais, supilti sultinį. Sultiniui užvirus, sumažinti ugnį ir troškinti vištieną 30 minčių (jei kepate krūtinėlę, troškinti reikia 15 minučių).

  3. Apversti vištieną ir supilti grietinėlę. Palaukti kol grietinėlė užvirs ir troškinti uždengus dar 10-15 minučių. Vištieną kartu su padažu perdėti į kepimo formą ar gilią skardą, apibarstyti sūriu ir kepti iki 220°C temp. įkaitintoje orkaitėje 5 - 10 minučių, kol sūris visiškai išsilydis.

  4. Sviestą išlydyti keptuvėje ar puode, nuimti baltą putelę ir palaikyti sviestą ant ugnies dar 1 minutę, kol taps sodresnės spalvos ir pradės kvepėti riešutais bei karamele. Perkošti sviestą per sietelį.

  5. Bulves gerai nuplauti, padalinti į keturias dalis ir kartu su lupenom išvirti pasūdytame vandenyje (30 minučių). Nukošti, sutrinti košės trintuvu, supilti pašildytą pieną, 2/3 perkošto sviesto, muskato riešuto, druskos, pipirų ir dar kartą viską sutrinti.

  6. Šalotinį svogūną supjaustyti smulkiais kubeliais. Keptuvėje įkaitinti likusį filtruotą sviestą, pakepinti sukapotą svogūną 3 minutes, sudėti žirnelius, apibarstyti druska ir baltaisiais pipirais, smulkintais petražolių lapeliais.
    Viską gerai išmaišyti. Ant žirnelių sudėti salotų lapus taip, kad padengtų visą keptuvės plotį. Uždengti dangčiu ir troškinti 20 minučių.

  7. Vištieną patiekti su garstyčių padažu, bulvių koše, žaliais žirneliais ir suvyniotais į vamzdelius salotų lapais.

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Čiop Čiop
Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų