4 vienetai | vištiena (kulšelės/blauzdelės/ ketvirčiai/krūtinėlės filė) |
2 valgomieji šaukštai | dižono garstyčios |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
200 mililitrų | sultinys (daržovių) |
200 mililitrų | grietinėlės, 35% |
1000 gramų | sūris (kietas) |
1 vienetas | svogūnai (šalotinis) |
300 gramų | žirniai (žali (šviežių ar atšaldytų)) |
1 pundelis | petražolės (šviežios) |
4 lapai | salotos |
100 gramų | sviestas |
600 gramų | bulvių (šviežios) |
100 mililitrų | pienas |
1 žiupsnelis | muskatas (maltas (ketvirtis arb. š.)) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
Viską gerai išmaišyti. Ant žirnelių sudėti salotų lapus taip, kad padengtų visą keptuvės plotį. Uždengti dangčiu ir troškinti 20 minučių.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kopūstų troškinys su faršu
- Šonkauliai, troškinti kopūstuose
- Taškuoti sodžiaus kukuliukai
- Meksikietiškas troškinys
- Smegenų troškinys
- Vištiena su grybais
- Troškinta veršiena
- Šveicariška veršiena
- Kiaulienos troškinys grietinėlėje
- Troškinti šonkauliai su kmynais
- Aluje troškinta jautiena
- Troškinta laukinė antis
- Saldžiarūgštis kiaulienos troškinys
- Lietuviška kopūstienė
- Šviežių ir raugintų kopūstų troškinys
- Troškinta aviena kaimiškai
- Tikro dzūko pietūs
- Kiaulienos šonkauliukai su džiovintomis slyvomis
- Kiaulienos troškinys su voveraitėmis
- Vištiena dižono garstyčių padaže su troškintais žirneliais ir bulvių koše
Vištiena dižono garstyčių padaže su troškintais žirneliais ir bulvių koše
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Vištiena, kulšelės/blauzdelės/ ketvirčiai/krūtinėlės filė,
4 vienetai -
Dižono garstyčios,
2 valgomieji šaukštai -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Sultinys, daržovių,
200 mililitrų -
Grietinėlė, 35%,
200 mililitrų -
Sūris, kietas,
1000 gramų -
Svogūnai, šalotinis,
1 vienetas -
Žirniai, žali (šviežių ar atšaldytų),
300 gramų -
Petražolės, šviežios,
1 pundelis -
Salotos,
4 lapai -
Sviestas,
100 gramų -
Bulvės, šviežios,
600 gramų -
Pienas,
100 mililitrų -
Muskatas, maltas (ketvirtis arb. š.),
1 žiupsnelis - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Garstyčias sutrinti su 2 valg. šaukštais kambario temperatūros sviesto. Gautą masę sumaišyti su vištiena ir dėti į šaldytuvą 1 valandai.
Įkaitinti keptuvę, sudėti vištieną kartu su sviesto ir garstyčių marinatu. Kepti iš abiejų pusių po 3 minutes, kol gražiai apskrus. Pabarstyti vištieną druska, pipirais, supilti sultinį. Sultiniui užvirus, sumažinti ugnį ir troškinti vištieną 30 minčių (jei kepate krūtinėlę, troškinti reikia 15 minučių).
Apversti vištieną ir supilti grietinėlę. Palaukti kol grietinėlė užvirs ir troškinti uždengus dar 10-15 minučių. Vištieną kartu su padažu perdėti į kepimo formą ar gilią skardą, apibarstyti sūriu ir kepti iki 220°C temp. įkaitintoje orkaitėje 5 - 10 minučių, kol sūris visiškai išsilydis.
Sviestą išlydyti keptuvėje ar puode, nuimti baltą putelę ir palaikyti sviestą ant ugnies dar 1 minutę, kol taps sodresnės spalvos ir pradės kvepėti riešutais bei karamele. Perkošti sviestą per sietelį.
Bulves gerai nuplauti, padalinti į keturias dalis ir kartu su lupenom išvirti pasūdytame vandenyje (30 minučių). Nukošti, sutrinti košės trintuvu, supilti pašildytą pieną, 2/3 perkošto sviesto, muskato riešuto, druskos, pipirų ir dar kartą viską sutrinti.
Šalotinį svogūną supjaustyti smulkiais kubeliais. Keptuvėje įkaitinti likusį filtruotą sviestą, pakepinti sukapotą svogūną 3 minutes, sudėti žirnelius, apibarstyti druska ir baltaisiais pipirais, smulkintais petražolių lapeliais.
Viską gerai išmaišyti. Ant žirnelių sudėti salotų lapus taip, kad padengtų visą keptuvės plotį. Uždengti dangčiu ir troškinti 20 minučių.Vištieną patiekti su garstyčių padažu, bulvių koše, žaliais žirneliais ir suvyniotais į vamzdelius salotų lapais.
Skanaus!