Artišokus žemyn galva sudėkite į aukštą puodą, įpilkite maždaug trečdalį jo tūrio vandens, šaukštelį citrinų sulčių, šaukštą aliejaus, įmeskite česnako skiltelę, kelis juoduosius pipirus, įberkite druskos ir virkite, kol suminkštės ir lengvai lupsis žvynai (apie pusvalandį). Išgriebęi iš vandens, padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nudžiūtų. Valgykite šiltus arba šaltus.
Valgydami lupkite po vieną lapelį, mirkykite, pavyzdžiui, į pirktinį prancūzišką prieskoninių žolelių ar naminį majonezo ir smulkintų šviežių prieskoninių žolelių padažą ir dantimis išgremžkite vidinę lapelio dalį. Paskui nuo žiedo peiliu ir šakute nupeškite plaukelius, jį susmulkinkite ir skanaukite.

Virti artišokai
INGREDIENTAI:
šiek tiek | artišokų |
1 arbatinis šaukštelis | citrinų sultys |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
1 vienetas | česnakas (skiltelė) |
4 vienetai | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Traškios vištienos juostelės
-
Omleto keksiukai
-
Bandelės su kumpio įdaru
-
Piciukai
-
Silkės ir lašišos užkandėlė su bulvėmis ir majonezo padažu
-
Įdaryti kiaušiniai
-
Kepti žuvies piršteliai
-
Jūros ešerio filė šulinėliai
-
Sūrio piršteliai
-
Įdaryti kiaušiniai
-
Mocarelos užkandis
-
Roterdamo riekelės
-
Pyragėliai su žuvimi
-
Zarangollo Murciano – ispaniškas cukinijos užkandis
-
Migdoliniai kotletėliai
-
Žvynabudės muštiniai
-
Užkandėlė su šonine
-
Kiaušinienė su varškės sūriu
-
Silkė su porais, salierais ir majonezu
-
Skrudintos duonos sumuštiniai
Virti artišokai
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Artišokai
-
Citrinų sultys,
1 arbatinis šaukštelis -
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Česnakas, skiltelė,
1 vienetas -
Juodieji pipirai,
4 vienetai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Artišokus žemyn galva sudėkite į aukštą puodą, įpilkite maždaug trečdalį jo tūrio vandens, šaukštelį citrinų sulčių, šaukštą aliejaus, įmeskite česnako skiltelę, kelis juoduosius pipirus, įberkite druskos ir virkite, kol suminkštės ir lengvai lupsis žvynai (apie pusvalandį). Išgriebęi iš vandens, padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nudžiūtų. Valgykite šiltus arba šaltus.
Valgydami lupkite po vieną lapelį, mirkykite, pavyzdžiui, į pirktinį prancūzišką prieskoninių žolelių ar naminį majonezo ir smulkintų šviežių prieskoninių žolelių padažą ir dantimis išgremžkite vidinę lapelio dalį. Paskui nuo žiedo peiliu ir šakute nupeškite plaukelius, jį susmulkinkite ir skanaukite.
Reklama:
Komentarai (4)
-
neringa
2011-03-08 16:59
as juos labai megstu ,skanu daznai valgau juos :-)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...