800 gramų | jaučio liežuvis |
2 vienetai | morkos |
1 vienetas | petražolės |
1 vienetas | salierai |
1 vienetas | poras |
Liežuvis nuplaunamas ir įtrinamas prieskonių mišiniu — pipirais, česnakais, sumaišytais su cukrumi, druska, citrinos rūgštimi, įtrintas laikomas šaldytuve 12 val. Vėliau išverdamas su daržovių sultinyje. Išviręs panardinamas į šaltą vandenį ir nulupamas. Supjaustomas griežinėliais, užpilamas krienų padažu ir dar kiek pakaitinamas. Prie liežuvio tinka karštos virtos bulvės.
Virtas jaučio liežuvis
-
Jaučio liežuvis,
800 gramų -
Morkos,
2 vienetai -
Petražolės,
1 vienetas -
Salierai,
1 vienetas -
Poras,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sausam marinatui papildomai reikės: pusė šaukštelio pipirų, 2 lauro lapeliai, 3 skiltelės česnako, šaukštas druskos, truputis cukraus, citrinos rūgšties, stiklinė krienų padažo.
Liežuvis nuplaunamas ir įtrinamas prieskonių mišiniu — pipirais, česnakais, sumaišytais su cukrumi, druska, citrinos rūgštimi, įtrintas laikomas šaldytuve 12 val. Vėliau išverdamas su daržovių sultinyje. Išviręs panardinamas į šaltą vandenį ir nulupamas. Supjaustomas griežinėliais, užpilamas krienų padažu ir dar kiek pakaitinamas. Prie liežuvio tinka karštos virtos bulvės.
Komentarai (14)
-
arnas
2014-10-25 14:31
As tai zale valgau
-
ane
2013-01-18 18:53
:super: as nemarinuoju, overdu iskarto. po to i salta vandeni geriau lupasi
-
ane
2013-01-18 18:50
:super: :super: :super:
-
Mikis
2010-07-15 13:44
Kaip paskaitau, kad "seimininkes" deda vegeta, tai tokie receptai pasitikejimo nekelia :)
-
nella
2010-05-04 15:52
as tai visada marinuoju liezuvy,nuplaunu idedu i puoda pridedu cesnako vegetos,daug juoduju pipiru druskos ir nakciai palieku nes tada liezuvis paleizia visa savo krauja ir isigeria geriau visus prieskonius,,tada jis minkstesnis ir skanes buna.... ;-) :super2:
-
Linksmute
2009-12-08 20:55
:-D Liezuvi galima virti is karto , be jokiu marinaciju.Tik i vandeni ,kuriame virsite , prideti gausiau prieskoniu . As dedu gausiai vegetos , lauro lapu , pipiru , cesnaku. Liezuvi dedu i puoda , kai vanduo su prieskoniais jau uzvires. Jokiu rugsciu nededu , nes galvoju ,kad kietina. Daug metu laikydavau marinuota, kaip cia aprasyta.Taciau viena karta pabandziau kitaip ir patiko.Sutaupau laiko , o ir rezultatas puikus. :super:
-
ateja
2008-08-22 15:16
normaliai ka as galiu pasakyti,tik ilgai laukti kol saldytuve susimarinuos