1.5 kilogramo | avienos (be kaulų) |
1 valgomasis šaukštas | druska |
4 vienetai | morkos |
3 vienetai | svogūnai |
3 valgomieji šaukštai | perlinės kruopos |
2 arbatiniai šaukšteliai | petražolės (smulkintos) |
Kaparėlių padažui reiks: 2 šaukštai sviesto arba margarino, 4 nubraukti šaukštai miltų, stiklinė pieno, stiklinė avienos sultinio, druskos, pipirų, šaukštas kaparėlių, šaukštelis acto.
Mėsa įdedama į didelį puodą, užpilama pasūdytu vandeniu (ji turi būti apsemta) ir 1,5 val. verdama ant nedidelės ugnies. Po to suberiamos perlinės kruopos, o po 0,5 val. — daržovės. Po 2,5 val. mėsa paprastai būna išvirusi. Tada ji iš puodo išimama, apibarstoma petražolių lapeliais ir patiekiama su kruopomis bei daržovėmis. Kaip priedas paduodami kukuliai ir kaparelių padažas.
Visi kukuliams skirti produktai sumaišomi, šaukšteliu į juos po truputį supilamas vanduo, užminkoma gana puri ir kieta tešla (ji minkoma, kol nustoja lipusi prie indo). Iš tešlos padaroma 12 kukulių, kurie suleidžiami į verdantį pasūdytą vandenį arba mėsos sultinį ir 20—30 min. verdami atidengtame puode, ant nedidelės ugnies.
Iš sviesto, miltų ir labai karšto, sumaišyto su pienu sultinio paruošiamas padažas. Nuolat maišant jis 3 min. pavirinamas ir pagal skonį pasūdomas bei papipirinamas. Prieš paduodant, įberiama kaparėlių ir įpilama acto. Padažas patiekiamas karštas.
Virta aviena su kukuliais
-
Aviena, be kaulų,
1.5 kilogramo -
Druska,
1 valgomasis šaukštas -
Morkos,
4 vienetai -
Svogūnai,
3 vienetai -
Perlinės kruopos,
3 valgomieji šaukštai -
Petražolės, smulkintos,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kukuliams papildomai reiks: 120 g miltų, 60 g smulkiai supjaustytų lašiniukų, 1/4 šaukštelio geriamosios sodos, svogūno galvutė, šaukštelis smulkiai supjaustytų petražolių lapelių, nepilnas šaukštelis druskos, juodųjų pipirų, truputį šalto vandens.
Kaparėlių padažui reiks: 2 šaukštai sviesto arba margarino, 4 nubraukti šaukštai miltų, stiklinė pieno, stiklinė avienos sultinio, druskos, pipirų, šaukštas kaparėlių, šaukštelis acto.
Mėsa įdedama į didelį puodą, užpilama pasūdytu vandeniu (ji turi būti apsemta) ir 1,5 val. verdama ant nedidelės ugnies. Po to suberiamos perlinės kruopos, o po 0,5 val. — daržovės. Po 2,5 val. mėsa paprastai būna išvirusi. Tada ji iš puodo išimama, apibarstoma petražolių lapeliais ir patiekiama su kruopomis bei daržovėmis. Kaip priedas paduodami kukuliai ir kaparelių padažas.
Visi kukuliams skirti produktai sumaišomi, šaukšteliu į juos po truputį supilamas vanduo, užminkoma gana puri ir kieta tešla (ji minkoma, kol nustoja lipusi prie indo). Iš tešlos padaroma 12 kukulių, kurie suleidžiami į verdantį pasūdytą vandenį arba mėsos sultinį ir 20—30 min. verdami atidengtame puode, ant nedidelės ugnies.
Iš sviesto, miltų ir labai karšto, sumaišyto su pienu sultinio paruošiamas padažas. Nuolat maišant jis 3 min. pavirinamas ir pagal skonį pasūdomas bei papipirinamas. Prieš paduodant, įberiama kaparėlių ir įpilama acto. Padažas patiekiamas karštas.
Komentarai (6)
-
paulius
2010-12-15 12:46
tikreusei skaniu :-?