Veršienos kepsnys
AUTORIUS:
Miglė
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
1 kilogramas veršiena
100 gūželių kiauliena (lašiniai arba šoninė)
1 valgomasis šaukštas grietinė
1 arbatinis šaukštelis muskatas (maltas)
1 arbatinis šaukštelis kvapieji pipirai
0.5 arbatinio šaukštelio cukrus
1 arbatinis šaukštelis druska
2 valgomieji šaukštai obelių aliejus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Aliejus sumaišomas su trintu muskatu, kvapniaisiais pipirais, cukrumi, druska. Mišiniu įtrinama veršiena.
2.
Mėsa prismaigstoma plonai pjaustytais lašiniais arba šonine. Taip paruošta mėsa laikoma apie parą laiko šaltoje vietoje.
3.
Paruošta mėsa aptepama grietine ir dedama į kepimo indą su nedideliu kiekiu vandens.
4.
Kepama karštoje orkaitėje apie 1 - 1,5 valandos. Karts nuo karto mėsa aplaistoma sultiniu iš kepimo skardos.


Lietuvos bajorų virtuvėje buvo plačiai naudojama veršiena, žvėriena, jautiena. Ši mėsa netgi laikyta nepakankamai riebia, todėl buvo pagardinama lašinukais.


Šaltinis: Knyga "Velykų vaišės"

Populiariausi receptai šią savaitę

Veršienos kepsnys

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 5
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Aliejus sumaišomas su trintu muskatu, kvapniaisiais pipirais, cukrumi, druska. Mišiniu įtrinama veršiena.

  2. Mėsa prismaigstoma plonai pjaustytais lašiniais arba šonine. Taip paruošta mėsa laikoma apie parą laiko šaltoje vietoje.

  3. Paruošta mėsa aptepama grietine ir dedama į kepimo indą su nedideliu kiekiu vandens.

  4. Kepama karštoje orkaitėje apie 1 - 1,5 valandos. Karts nuo karto mėsa aplaistoma sultiniu iš kepimo skardos.


    Lietuvos bajorų virtuvėje buvo plačiai naudojama veršiena, žvėriena, jautiena. Ši mėsa netgi laikyta nepakankamai riebia, todėl buvo pagardinama lašinukais.


    Šaltinis: Knyga "Velykų vaišės"

Receptą atsiuntė Miglė
Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų