Vengriškas pyragas
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
0.25 stiklinės vanduo (šiltas)
2.5 arbatinio šaukštelio mielės (sausos)
3.5 stiklinės kvietiniai miltai
1 arbatinis šaukštelis druska
0.5 arbatinio šaukštelio vanilė (ekstraktas)
3 valgomieji šaukštai cukrus
1 vienetas kiaušiniai
0.75 stiklinės pienas (šiltas)
2 valgomieji šaukštai sviestas (tirpintas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Karameliniam apvalkalui:
2 puodeliai rudo cukraus
1,5 v.š. malto cinamono
100 g tirpinto sviesto


Į šiltą vandenį įberiame mieles ir palaikome kelias minutes. Įberiame 1 puodelį miltų, cukrų skirtą tešlai, druską, vanilės ekstraktą, kiaušinį, sviestą ir pieną. Vėliau suberiame likusius miltus skirtus tešlai. Tešlą minkome 5-8 minutes. Sudedame į dubenį, uždengiame ir pastatome šaltai mažiausiai 12 val.
Išimame tešlą iš šaldytuvo palaikome apie valandą kambario temperatūroje, kad atšiltų. Rankomis suformuojame nedidelius rutuliukus, apvoliojame cukruje ir dedame į riebalais išteptą kepimo formą.
Uždengiame ir pastatome šiltai apie valandai, kad tešla iškiltų. Kepame 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Populiariausi receptai šią savaitę

Vengriškas pyragas

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Karameliniam apvalkalui:
2 puodeliai rudo cukraus
1,5 v.š. malto cinamono
100 g tirpinto sviesto


Į šiltą vandenį įberiame mieles ir palaikome kelias minutes. Įberiame 1 puodelį miltų, cukrų skirtą tešlai, druską, vanilės ekstraktą, kiaušinį, sviestą ir pieną. Vėliau suberiame likusius miltus skirtus tešlai. Tešlą minkome 5-8 minutes. Sudedame į dubenį, uždengiame ir pastatome šaltai mažiausiai 12 val.
Išimame tešlą iš šaldytuvo palaikome apie valandą kambario temperatūroje, kad atšiltų. Rankomis suformuojame nedidelius rutuliukus, apvoliojame cukruje ir dedame į riebalais išteptą kepimo formą.
Uždengiame ir pastatome šiltai apie valandai, kad tešla iškiltų. Kepame 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų