3 vienetai | lengvai marinuoti agurkai |
3 vienetai | agurkų |
1 vienetas | granatai |
1 pakelis | kivių želė |
1 vienetas | citrinos |
5 valgomieji šaukštai | želatina |
25 gramai | raudonųjų ikrų |
25 gramai | juodųjų ikrų |
1 saujelė | mėta |
šiek tiek | imbieras |
šiek tiek | džiovintas raudonėlis |
šiek tiek | krapai |
šiek tiek | salierai |
šiek tiek | bazilikas |
šiek tiek | laiškiniai česnakai |
Atvėsinti ir pilti dideliu medicininiu ar specialiu švirkštu į kiaušinius, dedant vis po šaukštelį ikrų, plonai pjaustyto agurko, želės ir t.t vis palaukiant kol apstings.
Per naktį kiaušinius laikyti šaldytuve. Ryte atsargiai ,,išgliaudyti'' ir sudėti į lėkštę.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Želė tortas
- Gaivumas
- Želiniai kiaušinukai
- Rabarbarų drebučiai
- Braškių putėsiai su manų kruopomis
- Slyvų putėsiai su kiaušiniais
- Žėlė apelsino žievėje
- Želė desertas "Agrasto sapnas"
- Šokoladiniai pyragaičiai su uogų padažu
- Mangų - varškės želė desertas
- Varškės sūris su žele
- Bananas želės spąstuose
- Raudonųjų serbentų fantazija
- Želė drebučiai apelsine
- Vaisinė želė
- Gaivinantis želė ir vaisių desertas
- Grietinėlės ir likerio “ POÉMA ” panna cotta (pagal Darių Dabrovolską)
- Skanus želė ir šokolado desertas
- Mėtinė kivių želė su citrina
- Sluoksniuotas želė desertas
Velykinis želinių kiaušinių lizdas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 16
-
Lengvai marinuoti agurkai,
3 vienetai -
Agurkai,
3 vienetai -
Granatai,
1 vienetas -
Kivių želė,
1 pakelis -
Citrinos,
1 vienetas -
Želatina,
5 valgomieji šaukštai -
raudonieji ikrai,
25 gramai -
Juodieji ikrai,
25 gramai -
Mėta,
1 saujelė - Imbieras
- Džiovintas raudonėlis
- Krapai
- Salierai
- Bazilikas
- Laiškiniai česnakai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimas sūriųjų: 500 ml vandens užvirti su prieskoniais ir žalumynais, perkošti, kiek palaikius, ir gautame marinate paruošti želę (3 šaukštus).
Atvėsinti ir pilti dideliu medicininiu ar specialiu švirkštu į kiaušinius, dedant vis po šaukštelį ikrų, plonai pjaustyto agurko, želės ir t.t vis palaukiant kol apstings.
Per naktį kiaušinius laikyti šaldytuve. Ryte atsargiai ,,išgliaudyti'' ir sudėti į lėkštę.Gaminimas saldžių: pasiruošti kivių želę pagal instrukciją, bet imti šiek tie mažiau vandens - pusę stiklinės. Pusėje stiklinėje vandens pavirti kelis mėtos lapelius trumpai su trupučiuku imbiero. Šioje arbatėlėje ištirpinti 2 šaukštus želės ir supilti į kivinę želę - taip ji taps tvirtesne. Išmaišyti ir paskaninti šlakeliu citrinos, vėl išmaišyti. Kiaušinių lukštus susidėti į kiaušinių dėklą. Po truputį švirkštu pilti želės, kimšti plonai supjaustytų agurkų, vėl želės, granatų sėklyčių... Geriau protarpiais palaukti, kol sustings jau supiltas turinys.
Iš daržovių belieka pagaminti rūpestingai kiaušinius besaugančius paukščius, bei jų lizdą.:) Citrinos sulčių šlakelio.