6 vienetai | kiaušiniai (virti) |
300 gramų | vištienos filė (virta) |
1 vienetas | morkos (virta) |
100 gramų | sviestas |
3 valgomieji šaukštai | majonezas |
1 vienetas | paprika (raudona) |
Kietai virtus kiaušinius perpjauname pusiau, išimame trynius.Nupjauname nedidelę dalį kiaušinio baltymo apačios, kad geriau stovėtų gaminami viščiukai.Susmulkiname virtą vištieną,sutarkuojame virtą morką, dedame sviesto, majonezo,padruskiname, papipiriname,dedame maltų raudonųjų pipirų.Viską gerai sutriname ir formuojame rutuliukus.Apvoliojame smulkintuose kiaušinio tryniuose. Paruoštus kamuoliukus dedame į baltymus, kurių kraštelius išpjaustome peilio pagalba.Iš pipirų arba gvazdikėlių padarome akutes,iš saldžiosios paprikos išpjauname skiauterėles ir snapelius ir sodiname į pintinėlę papuoštą žalumynais:salotų, kopūstų lapeliais.
2 Tokius viščiukus labai mėgsta vaikai.
Taigi gražių ir kūrybingų kulinarinių idėjų belaukiant gražiausios pavasarinės šventės- šv.Velykų.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Silkė su daržovėmis
- Įdaryti kiaušiniai lukštuose
- Naminis lydytas sūris su krapais
- Užkandėlė su rūkyta žuvimi
- Švelnioji silkė
- Obuolių, ridikėlių ir salierų salotos
- Krevetės su pomidorais
- Tartas su sūrio kremu/Pistou padažu ir glazūruotais pomidorais
- Bulvių košės kroketai
- Kepenėlių vyniotinis su kiaušinių
- Greitai įdaryti kiaušiniai
- Riešutų užkandėlė
- Tortilijos su kumpeliu
- Žavesio skaniausi sumuštinukai
- Keptos bulvės
- Valgomos „Musmirės“
- Traški pitos užkandėlė su sūrio padažu
- Labai greita kiaušinių užtepėlė
- Įdarytų paprikų užkandis
- Pomidorų užkandėlė su mocarela
Velykiniai viščiukai
- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai, virti,
6 vienetai -
Vištienos filė, virta,
300 gramų -
Morkos, virta,
1 vienetas -
Sviestas,
100 gramų -
Majonezas,
3 valgomieji šaukštai -
Paprika, raudona,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Dar reiks maltų raudonųjų (saldžių) pipirų 1 arbat. šaukštel.
Kietai virtus kiaušinius perpjauname pusiau, išimame trynius.Nupjauname nedidelę dalį kiaušinio baltymo apačios, kad geriau stovėtų gaminami viščiukai.Susmulkiname virtą vištieną,sutarkuojame virtą morką, dedame sviesto, majonezo,padruskiname, papipiriname,dedame maltų raudonųjų pipirų.Viską gerai sutriname ir formuojame rutuliukus.Apvoliojame smulkintuose kiaušinio tryniuose. Paruoštus kamuoliukus dedame į baltymus, kurių kraštelius išpjaustome peilio pagalba.Iš pipirų arba gvazdikėlių padarome akutes,iš saldžiosios paprikos išpjauname skiauterėles ir snapelius ir sodiname į pintinėlę papuoštą žalumynais:salotų, kopūstų lapeliais.
2 Tokius viščiukus labai mėgsta vaikai.
Taigi gražių ir kūrybingų kulinarinių idėjų belaukiant gražiausios pavasarinės šventės- šv.Velykų.
Komentarai (8)
-
irena
2015-03-29 20:25
laaabai gardu
-
zana
2014-04-15 11:00
bandysiu daryti
-
Monika
2012-04-08 00:24
Super receptelis :) atrodo tikrai fantastiskai :) :super:
-
Puke
2012-04-05 14:40
Labai skanu ir paprasta:)
-
Darbo skelbimas
2012-04-04 21:15
Kulinariniams puslapiams reikia redaktoriaus!
P.S. Jau taip nesmagu skaityt.. Bet visgi dėkui autorei už receptą ;) Tik būkit mielos, pasistenkit rašyti ne tik be gramatinių klaidų, bet ir sklandžiai :) Ir be kalbos kultūros klaidų.. :) Ačiū visoms ir visiems, kurie stengsis ;)
-
(anonimas)
2011-06-07 18:14
CIA DEL GROZIO ;-) :-* :pabuciuotas:
-
(anonimas)
2011-06-07 18:13
:pasiduodu: :valgau: %-) :super: :bloga: :-D :bloga: :-D :-p ;-) :-) :-)
-
daumantas
2011-05-16 13:28
jn ;-) , ;-) :-( bmn ;-) %-) %-)