Vegetariška šviežių daržovių Polenta
AUTORIUS:
Čiop Čiop,
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodieji pipirai
šiek tiek druska
2 vienetai pomidorai
šiek tiek alyvuogių aliejaus
100 gramų žirniai
600 mililitrų sultinys (daržovių)
250 gramų kukurūzų kruopos
40 gramų sviestas
150 mililitrų baltas vynas (sausas)
0.5 vieneto svogūnai
30 gramų sūris (kietasis)
3 skiltelės česnakas
1 valgomasis šaukštas mairūnas (šviežias arba raudonėlis)
100 gramų šparaginės pupelės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Susmulkinti svogūną ir pakepinti ant alyvuogių aliejaus dugne katilo, kuriame bus verdamos kukurūzų kruopos. Suberti kukurūzų kruopas ir kapotą česnaką, pakepinti kartu su svogūnu. Kukurūzams apkepus, supilti daržovių sultinį bei vyną. Jei alkoholio nevartojate vyną gali pakeisti daržovių sultiniu sumaišytu su šaukštu citrinos sulčių. Kol polenta verda, karštu vandeniu nuplikyti šparagines pupeles. Kai polenta būna beveik baigta, norimo dydžio gabaliukais susmulkinti daržoves ir pakepti jas keptuvėje ant alyvuogių aliejaus. Polentą sudėti į keptuvę su kepančiomis daržovėmis. Dėti sviestą, žoleles, sūrį, įberti druskos bei pipirų. Gerai išmaišyti, išjungti ugnį ir uždengus palikti keletui minučių.

Skanaus!
Išmokime gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos adresu:www.ciopciop.lt

Vegetariška šviežių daržovių Polenta

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Susmulkinti svogūną ir pakepinti ant alyvuogių aliejaus dugne katilo, kuriame bus verdamos kukurūzų kruopos. Suberti kukurūzų kruopas ir kapotą česnaką, pakepinti kartu su svogūnu. Kukurūzams apkepus, supilti daržovių sultinį bei vyną. Jei alkoholio nevartojate vyną gali pakeisti daržovių sultiniu sumaišytu su šaukštu citrinos sulčių. Kol polenta verda, karštu vandeniu nuplikyti šparagines pupeles. Kai polenta būna beveik baigta, norimo dydžio gabaliukais susmulkinti daržoves ir pakepti jas keptuvėje ant alyvuogių aliejaus. Polentą sudėti į keptuvę su kepančiomis daržovėmis. Dėti sviestą, žoleles, sūrį, įberti druskos bei pipirų. Gerai išmaišyti, išjungti ugnį ir uždengus palikti keletui minučių.

Skanaus!
Išmokime gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos adresu:www.ciopciop.lt

Receptą atsiuntė Čiop Čiop
Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...