šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
2 vienetai | pomidorai |
šiek tiek | alyvuogių aliejaus |
100 gramų | žirniai |
600 mililitrų | sultinys (daržovių) |
250 gramų | kukurūzų kruopos |
40 gramų | sviestas |
150 mililitrų | baltas vynas (sausas) |
0.5 vieneto | svogūnai |
30 gramų | sūris (kietasis) |
3 skiltelės | česnakas |
1 valgomasis šaukštas | mairūnas (šviežias arba raudonėlis) |
100 gramų | šparaginės pupelės |
Skanaus!
Išmokime gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos adresu:www.ciopciop.lt
Vegetariška šviežių daržovių Polenta
- Paruošimo laikas:
- Juodieji pipirai
- Druska
-
Pomidorai,
2 vienetai - Alyvuogių aliejus
-
Žirniai,
100 gramų -
Sultinys, daržovių,
600 mililitrų -
Kukurūzų kruopos,
250 gramų -
Sviestas,
40 gramų -
Baltas vynas, sausas,
150 mililitrų -
Svogūnai,
0.5 vieneto -
Sūris, kietasis,
30 gramų -
Česnakas,
3 skiltelės -
Mairūnas, šviežias arba raudonėlis,
1 valgomasis šaukštas -
Šparaginės pupelės,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Susmulkinti svogūną ir pakepinti ant alyvuogių aliejaus dugne katilo, kuriame bus verdamos kukurūzų kruopos. Suberti kukurūzų kruopas ir kapotą česnaką, pakepinti kartu su svogūnu. Kukurūzams apkepus, supilti daržovių sultinį bei vyną. Jei alkoholio nevartojate vyną gali pakeisti daržovių sultiniu sumaišytu su šaukštu citrinos sulčių. Kol polenta verda, karštu vandeniu nuplikyti šparagines pupeles. Kai polenta būna beveik baigta, norimo dydžio gabaliukais susmulkinti daržoves ir pakepti jas keptuvėje ant alyvuogių aliejaus. Polentą sudėti į keptuvę su kepančiomis daržovėmis. Dėti sviestą, žoleles, sūrį, įberti druskos bei pipirų. Gerai išmaišyti, išjungti ugnį ir uždengus palikti keletui minučių.
Skanaus!
Išmokime gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos adresu:www.ciopciop.lt