Veganiški apelsininiai keksiukai su aguonomis
AUTORIUS:
Aušra
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
200 gramų miltai
200 gramų cukrus (rudas)
50 gramų manų kruopos
1 vienetas apelsinų
150 mililitrų aliejaus
300 mililitrų sojų pieno
1 arbatinis šaukštelis cinamonas
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
1 saujelė aguonų
1 žiupsnelis druska
1 saujelė razinos
6 valgomieji šaukštai uogienė (geriausia naminė)
Papuošimui:
5 skiltelės šokoladas (juodasis, konditerinis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Miltus, manų kruopas, cukrų ir kepimo miltelius, cinamoną, druską, aguonas sumaišykite dubenyje. Iš 1 - 2 apelsinų išsispauskite sultis (turėtų gautis apie 6 v.š. ). Sultis, aliejų ir pieną supilkite į dubenį, kuriame sumaišyti sausi produktai. Viską išmaišykite. Tešla turėtų būti skystos konsistencijos, bet ne per skysta. Jeigu atrodo per kieta, pridėkite dar šiek tiek augalinio pieno.
2.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 -220°C temperatūros. Tešlą po 2 - 3 šaukštus dėkite į silikonines formeles (nedėkite iki pat viršaus, nes kepant keksiukai iškils). Paskaninimui ant vienų keksiukų galima uždėti po šaukštą uogienės, ant kitų - po kelias razinas.
3.
Keksiukus dėkite kepti ir kepkite apie 15-20 min. Prižiūrėkite, kad nesudegtų! Išėmus galima aptepti tirpintu konditeriniu šokoladu. Galima užbarstyti ir kokosų drožlių, jog atrodytų kaip sniegas.

Skanaus.

Populiariausi receptai šią savaitę

Veganiški apelsininiai keksiukai su aguonomis

Komentarai: 4
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai: Papuošimui:
Gaminimo eiga:
  1. Miltus, manų kruopas, cukrų ir kepimo miltelius, cinamoną, druską, aguonas sumaišykite dubenyje. Iš 1 - 2 apelsinų išsispauskite sultis (turėtų gautis apie 6 v.š. ). Sultis, aliejų ir pieną supilkite į dubenį, kuriame sumaišyti sausi produktai. Viską išmaišykite. Tešla turėtų būti skystos konsistencijos, bet ne per skysta. Jeigu atrodo per kieta, pridėkite dar šiek tiek augalinio pieno.

  2. Orkaitę įkaitinkite iki 200 -220°C temperatūros. Tešlą po 2 - 3 šaukštus dėkite į silikonines formeles (nedėkite iki pat viršaus, nes kepant keksiukai iškils). Paskaninimui ant vienų keksiukų galima uždėti po šaukštą uogienės, ant kitų - po kelias razinas.

  3. Keksiukus dėkite kepti ir kepkite apie 15-20 min. Prižiūrėkite, kad nesudegtų! Išėmus galima aptepti tirpintu konditeriniu šokoladu. Galima užbarstyti ir kokosų drožlių, jog atrodytų kaip sniegas.

    Skanaus.

Receptą atsiuntė Aušra
Reklama:

Komentarai (4)


  • Ieva 2014-02-03 21:33

    kokia uogiene dejot?:)


  • Aušra 2013-12-18 20:36

    Pipirų nedėkite, nežinau, kodėl jie prirašyti prie ingredientų :)


Daugiau receptų