500 gramų | slyvos | |
375 mililitrai | miltai | |
2 vienetai | kiaušiniai | |
190 mililitrų | grietinė | |
170 mililitrų | cukrus | |
1 vienetas | citrinos | |
50 gramų | cukrus | |
30 gramų | sviestas | |
2 arbatiniai šaukšteliai | vanilinis cukrus | |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai | |
1 arbatinis šaukštelis | soda | |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska | |
Papuošimui: | ||
2 arbatiniai šaukšteliai | cukraus pudra |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Aguoninis pyragas su citrininiu glaistu
- Pyragas prie sultinio ar sriubos
- Varškės pyragas
- Varškės ir kuskuso pyragas
- Varškės apkepas su bananais
- Varškės pyragas su obuoliais
- Aguoninis pyragas
- Varškės ir apelsinų pyragas
- Paprastasis šokoladinis pyragas
- Vaisių tortas
- Pyragas su kriaušėmis
- Rudens pyragas su sūriu
- Kalėdinis pyragas (gaminti prieš 10 dienų iki Kalėdų)
- Pyragas su obuoliais
- Meduolis
- Veršienos pyragas, įdarytas pistacijomis ir ančių kepenėlėmis
- Meduolis
- Obuolių ir spanguolių pyragas
- Dešrelių pynė
- Pyragas su rabardarų džemu
Vasaros slyvų pyragas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 1
-
Slyvos,
500 gramų -
Miltai,
375 mililitrai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Grietinė,
190 mililitrų -
Cukrus,
170 mililitrų -
Citrinos,
1 vienetas -
Cukrus,
50 gramų -
Sviestas,
30 gramų -
Vanilinis cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Soda,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Cukraus pudra,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską.
Kitame inde mikseriu suplakite sviestą su cukrumi. Kai gerai išplaksite, įmaišykite po vieną kiaušinius, grietinę, citrinos žievelę, supilkite miltų masę ir išmaišykite.
Kepimo skardą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais. Pusę tešlos pilkite į formą, tuomet išdėliokite slyvų puseles, apibarstykite 50 gr. cukraus.
Supilkite likusią tešlą.
Orkaitę įkaitinkite iki 180°C laipsnių.
Kepkite, kol paruduos – praeis maždaug 50 - 55 minutės.
Ištraukite iš orkaitės ir palikite 20 minučių atvėsti. Apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!
Komentarai (6)
-
Kazimieras
2016-11-04 10:30
O vanilinį cukrų , prieš tai, ar po to? Ar vietoj to?
-
Ona
2016-09-04 15:54
Labai skanus ;}
-
Vaiva
2016-09-02 21:19
super skanus, rekomenduoju issikepti. Bandziau kepti, skaniai gavosi, kepsiu dar ne viena karta :))!!!
-
Jolly
2016-09-02 16:39
Labai labai skanus pyragas, buvo proga paragauti :) tikrai verta kepti! ;)
-
R.
2016-09-02 09:42
Tobulas skonis!!! :) norisi kepti ir valgyti valgyti valgyti :))))