Varškinis
Porcijų skaičius:
10
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 kilogramas | varškė (9 proc. ) |
7 vienetai | kiaušiniai |
15 valgomųjų šaukštų | manų kruopos |
200 mililitrų | pienas |
5 valgomieji šaukštai | cukrus |
1 valgomasis šaukštas | vanilinis cukrus |
100 gramų | spanguolės (džiovintos) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Manus supilti į dubenėlį ir užpilti pienu bei palikti 10-15 brinkti, kol pasidarys košelė.
2.
Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol jie pasidarys šviesūs bei padidės jų apimtis.
3.
Varškę pertrinti iki vientisos masės, kad nelikt gumuliukų. Į varškę supilti išbrinkusius manus. Viską gerai išmaišyti.
4.
Iki standžių putų išplakti baltymus.
5.
Į varškės masę sudėti išplaktus trynius ir gerai išmaišyti, tada sudėti išplaktus baltymus ir išlengvo juos įmaišyti į masę.
6.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, jį sutepti sviestu.
7.
Kepti iki 180 - 200 °C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 min.
8.
Varškės apkelpą išėmus iš orkaitės kokias 5 min. palikti, kad jis atvėstu ir sutvirtėtu, kad pjaunant negriūtų.
Skanaus.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Varškės apkepas
- Varškės ir bananų apkepas
- Varškės apkepas su cukinija ir paprika
- Varškės apkepėlis
- Varškės pyragas su bananų įdaru
- Keptas varškės ir žolelių masės pyragas
- Kaimiškos varškės apkepas
- Varškės apkepas su mėlynėmis
- Varškės apkepas su razinomis
- Purus varškės sūrio apkepas
- Varškės apkepas
- Austrijos varškėtis
- Varškės apkepas su razinomis
- Varškės apkepas su ryžiais
- Varškės apkepas su juodaisiais serbentais
- Špinatų apkepas su varške
- Varškės ir manų apkepas
- Bulvių ir kamambero apkepas
- Skanus varškės apkepas
- Labai sotus varškės apkepas su kokoso drožlėmis
Varškinis
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Varškė, 9 proc. ,
1 kilogramas -
Kiaušiniai,
7 vienetai -
Manų kruopos,
15 valgomųjų šaukštų -
Pienas,
200 mililitrų -
Cukrus,
5 valgomieji šaukštai -
Vanilinis cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Spanguolės, džiovintos,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Manus supilti į dubenėlį ir užpilti pienu bei palikti 10-15 brinkti, kol pasidarys košelė.
Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol jie pasidarys šviesūs bei padidės jų apimtis.
Varškę pertrinti iki vientisos masės, kad nelikt gumuliukų. Į varškę supilti išbrinkusius manus. Viską gerai išmaišyti.
Iki standžių putų išplakti baltymus.
Į varškės masę sudėti išplaktus trynius ir gerai išmaišyti, tada sudėti išplaktus baltymus ir išlengvo juos įmaišyti į masę.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, jį sutepti sviestu.
Kepti iki 180 - 200 °C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 min.
Varškės apkelpą išėmus iš orkaitės kokias 5 min. palikti, kad jis atvėstu ir sutvirtėtu, kad pjaunant negriūtų.
Skanaus.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...