Tešlai: | ||
200 gramų | varškė | |
200 gramų | miltai | |
100 gramų | sviestas (arba margarinas) | |
75 gramai | cukrus | |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai | |
Įdarui: | ||
20 arbatinių šaukštelių | cukrus |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kokosiniai saldainiai ant pagaliuko
- Naminiai "Bounti"
- Šokoladiniai saldainiai
- Vasariški morengai
- Migdolų nuga
- Ledų tortas su šokolado batonėliais
- Tinginys pagal J. Oliverį
- Irisiniai saldainiai
- Karameliniai saldainiai su riešutais
- Ledinukai "popsiukai"
- Morengai
- Zefyrai
- Karamelinės lazdelės
- Kokosų skanumėlis (Kokosmums)
- Rafaelo
- Sluoksniuotas traškus tešlainių desertas su "POÉMA Creme" (pagal Darių Dabrovolską)
- Vynuogių su varške ir pistacijomis rutuliukai
- Žiemos skanumynas
- Avižų ir kokosų juostelės
- Šokoladiniai triufeliai su vafliais
Varškiniai sausainiai "Vokeliai"
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 20
-
Varškė,
200 gramų -
Miltai,
200 gramų -
Sviestas, arba margarinas,
100 gramų -
Cukrus,
75 gramai -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Cukrus,
20 arbatinių šaukštelių - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminame tešlą. Minkštą sviestą šaukštu išsukame su cukrumi. Sudedame varškę, išmaišome iki vientisos masės. 180 gr. miltų su kepimo milteliais persijojame. Užminkome tešlą.
Jei limpa prie rankų - įberiame dar miltų tiek, kad galėtume kočioti, bet nepadauginame, nes sausainiai bus kieti.
Iškočiojame apie 2 - 3 mm storio lakštą ir supjaustome 8 x 8 cm. kvadratėliais.
Ant kiekvieno vidurio beriame 1 а.š. cukraus.
Formuojame sausainius. Imame priešais esančius kvadratėlio galus ir lenkiame į vidurį - gerai suspaudžiame vieną su kitu, nes kepdami sausainiai linkę "išsiskleisti".
Sausainius dedame ant kepimo popieriaus, nelabai arti vienas kito, nes kepdami kyla ir plečiasi.
Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių, kol gražiai pagelsta. Skanaus!
Komentarai (1)
-
Aldona
2018-10-10 17:41
O kur obuoliukai?