1070 gramų | varškė (9 %) |
8 vienetai | kiaušiniai |
630 gramų | kvietiniai miltai |
225 gramai | cukrus |
15 gramų | druska |
25 gramai | acto (9 %) |
30 gramų | vanilinis cukrus |
25 gramai | soda |
Gesinam sodą su actu (į indą, kur minkysit varškę), nugesinę dedam druską, vanilinį cukrų.
Dedam varškę (būt labai gerai, jei būtų permalta), supilam kiaušinių masę.
Viską gerai išmaišom, dedam miltus (miltų dėti mažiau nei receptūroj, reik kažkur apie ~100 mažiau, tešla turi lipti prie rankų).
(aliejaus temperatūros nežinau tad turėsit nuspręsti patys :)
Spurgas formuojam rankomis, rankas pastoviai vilgydami aliejumi.
galima iš kart formuot ir dėti į puodą arba suformuot iš anksto į padėklą, kad spurgos truputį (pakiltų) pasipūstų, prieš dedant į puodą. Paformuot kukuliuką ir įleist į puodą.
Kepa maždaug 10 min, bet pasikliaukit akim pagal parudimą :)
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vafliai su graikiniais riešutais
- Ridikėlių traškučiai
- Apelsinai obuoliuose
- Keptas obuolys su “POÉMA Creme” (pagal Darių Dabrovolską)
- Skrebučiai su kiaušiniu ir cinamonu
- Kepti obuoliai su įdaru
- Bananai tešloje
- Kalėdinis šokolado ir cinamono vainikas
- Bananai tešloje
- Mielinės tešlos pyragėliai su obuoliais
- Baltijos pyragėliai
- Creme brulee
- Obuolių ir moliūgų pudingas
- Sausainių krepšeliai su šokolado įdaru
- Keptas bananas
- Keptų obuolių desertas su varške
- Aguoninės formelės
- Obuolių gėrimas
- Apelsinų desertas
- Vafliai su mėlynėmis
Varškės spurgos
- Paruošimo laikas:
-
Varškė, 9 %,
1070 gramų -
Kiaušiniai,
8 vienetai -
Kvietiniai miltai,
630 gramų -
Cukrus,
225 gramai -
Druska,
15 gramų -
Actas, 9 %,
25 gramai -
Vanilinis cukrus,
30 gramų -
Soda,
25 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinius ir cukrų dedame į dubenį ir su mikseriu plakam kokia ~10 min, kol masė pasidaro puri (vientisa).
Gesinam sodą su actu (į indą, kur minkysit varškę), nugesinę dedam druską, vanilinį cukrų.
Dedam varškę (būt labai gerai, jei būtų permalta), supilam kiaušinių masę.
Viską gerai išmaišom, dedam miltus (miltų dėti mažiau nei receptūroj, reik kažkur apie ~100 mažiau, tešla turi lipti prie rankų).
(aliejaus temperatūros nežinau tad turėsit nuspręsti patys :)
Spurgas formuojam rankomis, rankas pastoviai vilgydami aliejumi.
galima iš kart formuot ir dėti į puodą arba suformuot iš anksto į padėklą, kad spurgos truputį (pakiltų) pasipūstų, prieš dedant į puodą. Paformuot kukuliuką ir įleist į puodą.
Kepa maždaug 10 min, bet pasikliaukit akim pagal parudimą :)