400 gramų | kvietiniai miltai |
2 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
125 gramai | cukrus |
100 gramų | sviestas |
70 gramų | grietinė |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
apie 300 g varškės, 1 kiaušinis
0,5 stikl. cukraus, 1 v.š miltų,
vanil. cukraus, apelsino žievelių (sumalti džiovintą žievelę arba geltoną žievelę nutarkuoti nuo apelsino).
Aptepimui :
kondensuoto pieno su cukrumi, apelsino žievelės.
Įdarui: sumaišyti visus komponentus.
Tešlai: sviestą išsukti su cukrumi, įmaišyti grietinę ir trynius. Suberti miltus, kuriuos prieš tai sumaišyti su kep. milteliais. Tešlą išminkyti, padėti 2 valandoms į šaldytuvą.Plonai iškočioti (maždaug 0,5cm), supjaustyti stačiakampiais. Skardą iškloti kep. popieriumi. Patiesti vieną lakštą. Jį padengti varškės kremu. Dėti ant viršaus kitą lakštą ir jį taip pat padengti varške. Taip sluoksniuoti kol visi lakštai bus baigti. Viršutinis sluoksnis - tešlos lakštas. Į kondensuotą pieną įberti apelsino žievelių, išmaišyti ir aplieti pyragą. Kepti 200 laipsnių orkaitėje maždaug 30 minučių.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Tortas su uogienės padažu
- Torteliai su uogomis
- Pyragas „Sniegas“
- Biskvitinis tortas su glazūra
- Kiaušinių baltymų tortas
- Kokosinė širdelė šokolade
- Napoleonas su varške ir spanguolių uogienė
- Jogurtinis tortas su vasaros uogomis
- Vasaros vyšnia
- Aušros želė tortas
- Biskvitinis vaisinis tortas
- Tortas - Pavasarinis Napoleonas
- Vaisių tortas
- Tortas "Pavasaris"
- Nekeptas varškės tortas
- Blynų tortukas
- Tortas su mangais
- Dr. Oetker glaistytas aviečių tortas
- Bananinis tortas-pyragas
- Tortas "Bounty"
Varškės pyragas "Apelsinas"
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
400 gramų -
Kiaušiniai, tryniai,
2 vienetai -
Cukrus,
125 gramai -
Sviestas,
100 gramų -
Grietinė,
70 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui:
apie 300 g varškės, 1 kiaušinis
0,5 stikl. cukraus, 1 v.š miltų,
vanil. cukraus, apelsino žievelių (sumalti džiovintą žievelę arba geltoną žievelę nutarkuoti nuo apelsino).
Aptepimui :
kondensuoto pieno su cukrumi, apelsino žievelės.
Įdarui: sumaišyti visus komponentus.
Tešlai: sviestą išsukti su cukrumi, įmaišyti grietinę ir trynius. Suberti miltus, kuriuos prieš tai sumaišyti su kep. milteliais. Tešlą išminkyti, padėti 2 valandoms į šaldytuvą.Plonai iškočioti (maždaug 0,5cm), supjaustyti stačiakampiais. Skardą iškloti kep. popieriumi. Patiesti vieną lakštą. Jį padengti varškės kremu. Dėti ant viršaus kitą lakštą ir jį taip pat padengti varške. Taip sluoksniuoti kol visi lakštai bus baigti. Viršutinis sluoksnis - tešlos lakštas. Į kondensuotą pieną įberti apelsino žievelių, išmaišyti ir aplieti pyragą. Kepti 200 laipsnių orkaitėje maždaug 30 minučių.
Komentarai (14)
-
smalsu
2015-05-03 22:46
o ryskus skonis apelsinu gaunasi tik nuo zieveles? man kazkaip norisi ir sulciu ispausti..
-
kulinare
2011-04-08 16:02
;-) einu kepti :-)
-
Viktorija
2010-04-03 13:50
Super :super:
-
jurate
2010-03-05 11:17
:-o nerealiai skanu, as dar idejau pjaustytu dziovintu vaisiu, FANTASTIKA !!!!!! Aciu labai uz receptuka :)))) :parselis: :-*
-
jurgita
2010-01-06 12:04
kepiau,paliko, verta :super2:
-
jurgita
2010-01-03 14:42
mano siandien vyro gimtadiemis butinai pabandysiu. labai skaniai atrodo :-)
-
saulena
2009-12-04 15:23
varau pabandyti
:super:
-
saulena
2009-12-04 15:12
liaba :super:
-
Ramunė
2009-03-01 20:21
Labai džiaugiuosi, kad tiko ir patiko :pabuciuotas:
-
sigita
2009-03-01 15:43
:-) :-) labai skanu aciu :super: :super: :super: