Varškės pyragas "Apelsinas"
AUTORIUS:
Ramunė Matulienė
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
400 gramų kvietiniai miltai
2 vienetai kiaušiniai ((tryniai))
1 vienetas kiaušiniai ((baltymai))
125 gramai „dansukker“ cukraus milteliai
100 gramų sviestas
70 gramų grietinė
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
Įdarui:
šiek tiek varškė
1 vienetas kiaušiniai
0.5 „dansukker“ cukraus milteliai
1 kvietiniai miltai
šiek tiek „dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile
šiek tiek apelsinų ((sumalti džiovintą žievelę arba geltoną žievelę nutarkuoti nuo apelsino))
Aptepimui:
1 kondensuotas pienas (saldintas)
1 apelsinų ((žievė))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Įdarui: sumaišyti visus komponentus. Gerai išsukti ir palikti, kolpadarysim tešlą.
2.
Tešlai: sviestą išsukti su cukrumi, įmaišyti grietinę ir trynius. Suberti miltus, kuriuos prieš tai sumaišyti su kep. milteliais. Tešlą išminkyti, padėti 2 valandoms į šaldytuvą.
3.
Plonai iškočioti (maždaug 0,5cm), supjaustyti stačiakampiais.
4.
Skardą iškloti kep. popieriumi. Patiesti vieną lakštą. Jį padengti varškės kremu.
5.
Dėti ant viršaus kitą lakštą ir jį taip pat padengti varške. Taip sluoksniuoti kol visi lakštai bus baigti. Viršutinis sluoksnis - tešlos lakštas.
6.
Į kondensuotą pieną įberti tarkuotų apelsino žievelių, išmaišyti ir aplieti pyragą. Kepti 200 laipsnių orkaitėje maždaug 30 minučių.

Varškės pyragas "Apelsinas"

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Tešlai: Įdarui: Aptepimui:
Gaminimo eiga:
  1. Įdarui: sumaišyti visus komponentus. Gerai išsukti ir palikti, kolpadarysim tešlą.

  2. Tešlai: sviestą išsukti su cukrumi, įmaišyti grietinę ir trynius. Suberti miltus, kuriuos prieš tai sumaišyti su kep. milteliais. Tešlą išminkyti, padėti 2 valandoms į šaldytuvą.

  3. Plonai iškočioti (maždaug 0,5cm), supjaustyti stačiakampiais.

  4. Skardą iškloti kep. popieriumi. Patiesti vieną lakštą. Jį padengti varškės kremu.

  5. Dėti ant viršaus kitą lakštą ir jį taip pat padengti varške. Taip sluoksniuoti kol visi lakštai bus baigti. Viršutinis sluoksnis - tešlos lakštas.

  6. Į kondensuotą pieną įberti tarkuotų apelsino žievelių, išmaišyti ir aplieti pyragą. Kepti 200 laipsnių orkaitėje maždaug 30 minučių.

Receptą atsiuntė Ramunė Matulienė
Reklama:

Komentarai (3)


  • Ona 2017-09-13 01:43

    o kiek varškės reikia šiam pyragui?


  • Vilma 2014-12-03 10:43

    Super skanu


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...