Varškės "Eglutės" su žele gabaliukais
AUTORIUS:
Edita
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
2 vienetai želė (skirtingų spalvų)
0.5 kilogramo varškė (neriebi)
1 stiklinė cukrus
200 mililitrų grietinėlės, 35%
20 gramų želatina
1 arbatinis šaukštelis cukrus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Želę paruoškite taip kaip nurodyta ant pakelio, tik naudokite mažiau vandens. Išpilstykite ją į indelius kiekvieną spalvą atskirai, ir palikite sustingti. Kai sustings, supjaustykite kubeliais.

Varškę pertrinkite per sietelį ir ištrinkite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, išplakite grietinėlę. Sumaišykite mases tarpusavyje, supilkite pakaitintą želatiną (želatinos grūdelius reikia suberti į stiklinę, užpilti juos šaltu vandeniu jog virš želatinos grūdelių vanduo būtų pakilęs maždaug per 1 cm ir šitaip želatiną palaikyti apie 15 min. Tuomet želatiną reikia ištirpdyti garų vonelėje, tačiau neužvirinti. Šitaip paruoštą želatiną jau galima pilti į norimą stingdyti masę).
2.
Į turimą masę belieka suberti spalvotus pjaustytus želė kubelius, viską atsargiai išmaišyti. Masę belieka sudėti į taures (geriausia pasirinkti labiausiai primenančias eglutės formą), šaukštelio pagalba atsargiai maišant panaikinti tarpus, kiek paspausti ir sudėti į šaldytuvą sustingti 3 - 4 valandoms. Tuomet taures išimti ir trumpam pamerkti į šiltą vandenį, kad kiek atkibtų šonai ir lengvai būtų galima išimti.
Tuomet želė eglutes galime išdėti į lėkštes, dekoruoti spanguolėm ar bruknėm ir skanauti!
Laikyti šaldytuve, apvyniojus maistine plėvele, kad neprisigertų kitų kvapų.

Skanaus!

Varškės "Eglutės" su žele gabaliukais

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Želę paruoškite taip kaip nurodyta ant pakelio, tik naudokite mažiau vandens. Išpilstykite ją į indelius kiekvieną spalvą atskirai, ir palikite sustingti. Kai sustings, supjaustykite kubeliais.

    Varškę pertrinkite per sietelį ir ištrinkite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, išplakite grietinėlę. Sumaišykite mases tarpusavyje, supilkite pakaitintą želatiną (želatinos grūdelius reikia suberti į stiklinę, užpilti juos šaltu vandeniu jog virš želatinos grūdelių vanduo būtų pakilęs maždaug per 1 cm ir šitaip želatiną palaikyti apie 15 min. Tuomet želatiną reikia ištirpdyti garų vonelėje, tačiau neužvirinti. Šitaip paruoštą želatiną jau galima pilti į norimą stingdyti masę).

  2. Į turimą masę belieka suberti spalvotus pjaustytus želė kubelius, viską atsargiai išmaišyti. Masę belieka sudėti į taures (geriausia pasirinkti labiausiai primenančias eglutės formą), šaukštelio pagalba atsargiai maišant panaikinti tarpus, kiek paspausti ir sudėti į šaldytuvą sustingti 3 - 4 valandoms. Tuomet taures išimti ir trumpam pamerkti į šiltą vandenį, kad kiek atkibtų šonai ir lengvai būtų galima išimti.
    Tuomet želė eglutes galime išdėti į lėkštes, dekoruoti spanguolėm ar bruknėm ir skanauti!
    Laikyti šaldytuve, apvyniojus maistine plėvele, kad neprisigertų kitų kvapų.

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...