
500 gramų | varškė (9 proc. ar riebesnė) |
3 vienetai | kiaušiniai |
170 mililitrų | pienas |
6 valgomieji šaukštai | manų kruopos |
5 valgomieji šaukštai | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
1 žiupsnelis | druska |
šiek tiek | sviestas (formai patepti) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Omletas "Kitaip"
-
Varškės ir bulvių plokštainis
-
Turkiškai pagaminti kiaušiniai
-
Omletas su prieskoniniais žalumynais
-
Nuostabieji varškėčiai su uogomis
-
Šašlykas granatų sulčių marinate
-
Tinginių pyragas
-
Varškės apkepas
-
Dvisluoksnis varškės apkepas
-
Virti varškėčiai su braškiniu padažu
-
Kiaušinienė su pienu
-
Vaikiški aštuonkojai
-
Šašlykai garstyčių marinate
-
Kiaušinienė kumpio puodelyje
-
Greitas omletas
-
Cukinijos su varškės įdaru
-
Olandiškas omletas
-
Varškės apkepas su bananais
-
Bananiniai varškėčiai
-
Varškės ir manų apkepas
Varškės apkepo kvadratėliai

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Varškė, 9 proc. ar riebesnė,
500 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Pienas,
170 mililitrų -
Manų kruopos,
6 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
5 valgomieji šaukštai -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 žiupsnelis - Sviestas, formai patepti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Manų kruopas užpilame pienu, išmaišome ir paliekame 15-20 min. išbrinkti.
Varškę pertriname per sietelį.
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.
Viename dubenyje išplakame elektriniu plakikliu kiaušinių trynius, cukrų ir vanilinį cukrų. Plakame, kol masė pabals. Tada sudedame varškę, manų kruopas ir lengvai išplakame.
Kitame dubenyje išplakame kiaušinių baltymus su druska. Plakame tol, kol baltymai nebekrenta nuo plakiklio šluotelių. Baltymus atsargiai šaukštu sumaišome su varškės mase.
Kepimo formą gerai ištepame sviestu ir sudedame varškės masę. Apkepą kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min. Ar apkepas iškepęs patikriname mediniu dantų krapštuku. Prieš patiekiant apkepą supjaustome kvadratėliais ir, jei norite, galite apibarstyti cukraus pudra arba patiekti su grietine ir uogiene. Skanaus!
Komentarai