400 gramų | varškė (naudojau 18% riebumo) |
2 vienetai | kiaušiniai |
100 mililitrų | pienas (karšto) |
6 valgomieji šaukštai | pilno grūdo avižinių dribsniai |
4 valgomieji šaukštai | cukrus |
3 valgomieji šaukštai | džiovintų spanguolių (ar kitų mėgstamų uogų) |
2 valgomieji šaukštai | manų kruopos |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus (arba vanilės ekstrakto) |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
0.2 arbatinio šaukštelio | druska |
šiek tiek | sviestas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Greitas ir skanus varškės apkepas
- Austrijos varškėtis
- Varškės apkepas su razinomis
- Pyragas su grūdėta varške
- Varškėtis su obuoliais
- Varškės apkepas
- Varškės apkepas su persikais
- Varškės ir ryžių apkepas
- Pyragas su varške
- Varškės apkepas su mėlynėmis
- Varškės apkepas su avižiniais dribsniais
- Purus varškės apkepas
- Varškės ir sūrio apkepas
- Kaimiškos varškės apkepas
- Varškės apkepas su asiūkliais
- Varškės apkepas su ryžiais
- Varškės apkepas su juodaisiais serbentais
- Varškės apkepo kvadratėliai
- Varškės plokštainis
- Brokolių apkepas
Varškės apkepas su avižiniais dribsniais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Varškė, naudojau 18% riebumo,
400 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Pienas, karšto,
100 mililitrų -
Pilno grūdo avižinių dribsniai,
6 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
4 valgomieji šaukštai -
Džiovintos spanguolės, ar kitų mėgstamų uogų,
3 valgomieji šaukštai -
Manų kruopos,
2 valgomieji šaukštai -
Vanilinis cukrus, arba vanilės ekstrakto,
1 arbatinis šaukštelis -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1/5 arbatinio šaukštelio - Sviestas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Karštą pieną sumaišome su avižiniais dribsniais, paliekame išbrinkti 15-20 min.
Spanguoles užpilame karštu vandeniu, paliekame išbrinkti 15-20 min. Po to vandenį nupilame.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
Varškę, kiaušinius, manus, cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir druską sudedame į vieną indą, sutriname šakute iki vientisos masės. Po to šauktu įmaišome avižinius dribsnius ir pusę spanguolių.
Kepimo formą gerai ištepame sviestu, supilame tešlą, apibarstome likusiomis spanguolėmis ir kepame ~30-35 min, kol pyragas apskrunda. Ar pyragas iškepęs patikrinkite mediniu dantų krapštuku – jei ištraukus krapštukus švarus, tuomet pyragas iškepęs, jei aplipęs tešla – kepkite šiek tiek ilgiau. Skanaus!
Komentarai (2)
-
Laima
2019-02-02 18:28
Kur galima rasti 18% varškytę? Receptas geras.bandysiu