Varškės - aguonų pyragas
AUTORIUS:
Ramunė Matulienė
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
180 gramų sviestas
200 gramų „dansukker“ cukraus milteliai
2 vienetai kiaušiniai
150 gramų jogurtas (natūralus)
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
300 gramų miltai
Įdarui:
500 gramų varškė
3 vienetai kiaušiniai
200 gramų „dansukker“ cukraus milteliai
1 valgomasis šaukštas citrinų sultys
2 valgomieji šaukštai krakmolas
1 arbatinis šaukštelis „dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile
150 gramų aguonų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Tešla. Užmaišome tešlą, kad būtų grietinės tirštumo. Ketvirtadalį nupilame, įdedame šokoladinės kakavos ir dar truputį miltų. Išsukame . Tešla turi būti kieta.
2.
Varškės įdaras . Sumaišyti visus produktus iki vientisos masės.
3.
Kepimo skardą ištepti sviestu, supilti šviesią tešlą. Supilti pusę varškės masės .
4.
Iš tamsios tešlos padaryti rutuliukus ir sudėti ant viršaus. Supilti likusią varškės masę neskubant, kad į tarpus tarp rutuliukų pakliūtų varškės ir jie nesusiliestų. Viršų barsčiau migdolų drožlėmis.
5.
Dėti į įkaitintą 200°C temp. orkaitę ir kepti 40-50 min.

Skanaus!!!

Varškės - aguonų pyragas

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Pagrindui: Įdarui:
Gaminimo eiga:
  1. Tešla. Užmaišome tešlą, kad būtų grietinės tirštumo. Ketvirtadalį nupilame, įdedame šokoladinės kakavos ir dar truputį miltų. Išsukame . Tešla turi būti kieta.

  2. Varškės įdaras . Sumaišyti visus produktus iki vientisos masės.

  3. Kepimo skardą ištepti sviestu, supilti šviesią tešlą. Supilti pusę varškės masės .

  4. Iš tamsios tešlos padaryti rutuliukus ir sudėti ant viršaus. Supilti likusią varškės masę neskubant, kad į tarpus tarp rutuliukų pakliūtų varškės ir jie nesusiliestų. Viršų barsčiau migdolų drožlėmis.

  5. Dėti į įkaitintą 200°C temp. orkaitę ir kepti 40-50 min.

    Skanaus!!!

Receptą atsiuntė Ramunė Matulienė
Reklama:

Komentarai (2)


  • ojojoj 2015-01-03 14:19

    Koks !


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...