50 gramų | sviestas |
500 mililitrų | pienas |
1 arbatinis šaukštelis | jūros druska |
240 gramų | „dansukker“ cukraus milteliai |
4 arbatiniai šaukšteliai | „dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile |
90 gramų | kvietiniai miltai |
2 vienetai | kiaušiniai |
2 vienetai | kiaušiniai ((tryniai)) |
3 valgomieji šaukštai | romas (tamsusis) |
1 valgomasis šaukštas | dansukker cukrus farinas |
1 vienetas | apelsinų ((žievelė)) |
25 gramai | sviestas ((formelėms patepti)) |
25 gramai | bičių vaškas ((formelėms patepti)) |
1 diena
Prikaistuvyje sumaišykite sviestą, pieną ir druską. Įmaišykite cukraus miltelius ir vanilinį cukrų. Pieno mišinį pašildykite, bet neužvirkite. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Suberkite miltus į dubenį per rėtį. Išplakite kiaušinius ir trynius šakute. Supilkite kiaušinius į miltus ir gumine mentele įmaišykite paruoštą pieną. Supilkite romą, cukrų „Farinas“, įtarkuokite apelsino žievelę ir išmaišykite. Uždenkite dubenį plėvele ir palikite bent 24 valandoms šaldytuve.
Įkaitinkite orkaitę iki 250 °C temperatūros. Ant mažos ugnies prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir bičių vašką formelėms, tada trumpai pašildykite formeles orkaitėje. Patepkite ir apverskite formeles taip, kad jos truputį lašėtų ir įdėkite atšaldyti 10 minučių. Paruoštą mišinį į formeles pilkite palikdami 5 mm neužpildytus. Dėkite formeles į orkaitę ir sumažinkite temperatūrą iki 175 °C. Kepkite 60–90 minučių. Kanelės turėtų būti auksinės spalvos iš išorės ir kreminės spalvos viduje. Baigę kepti išimkite visas kaneles iš formelių. Sudėkite atskirai vieną nuo kitos, kad nesusitrintų.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kriaušių desertai
- Virtų kriaušių desertas
- Greitas sausaininis pyragas
- Desertas su persikais
- Tinginių tinginys
- Keptų bananų ir ledų desertas
- Šokoladiniai traškučiai
- Želė su vaisiais
- Gaivus kokosinis desertas
- Braškių putėsiai su manų kruopomis
- Varškės kremas su apelsinais
- Baltojo šokolado saldainiai
- Rabarbarų kisielius su bananais
- Vaisiai šokolade
- Mini pavlovos
- Šokolado putėsiai
- Bananai tešloje
- Citrinų putėsiai
- Vynuogių su varške ir pistacijomis rutuliukai
- Braškiniai ledai
Vanilės ir apelsinų skonio kanelės
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Sviestas,
50 gramų -
Pienas,
500 mililitrų -
Jūros druska,
1 arbatinis šaukštelis -
„Dansukker“ cukraus milteliai,
240 gramų -
„Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile,
4 arbatiniai šaukšteliai -
Kvietiniai miltai,
90 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Kiaušiniai, (tryniai),
2 vienetai -
Romas, tamsusis,
3 valgomieji šaukštai -
Dansukker cukrus Farinas,
1 valgomasis šaukštas -
Apelsinai, (žievelė),
1 vienetas -
Sviestas, (formelėms patepti),
25 gramai -
Bičių vaškas, (formelėms patepti),
25 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Žavūs prancūziški pyragaičiai, kuriems taip pat reikės 20 4,5 cm skersmens kanelių formelių.
1 diena
Prikaistuvyje sumaišykite sviestą, pieną ir druską. Įmaišykite cukraus miltelius ir vanilinį cukrų. Pieno mišinį pašildykite, bet neužvirkite. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Suberkite miltus į dubenį per rėtį. Išplakite kiaušinius ir trynius šakute. Supilkite kiaušinius į miltus ir gumine mentele įmaišykite paruoštą pieną. Supilkite romą, cukrų „Farinas“, įtarkuokite apelsino žievelę ir išmaišykite. Uždenkite dubenį plėvele ir palikite bent 24 valandoms šaldytuve.2 diena
Įkaitinkite orkaitę iki 250 °C temperatūros. Ant mažos ugnies prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir bičių vašką formelėms, tada trumpai pašildykite formeles orkaitėje. Patepkite ir apverskite formeles taip, kad jos truputį lašėtų ir įdėkite atšaldyti 10 minučių. Paruoštą mišinį į formeles pilkite palikdami 5 mm neužpildytus. Dėkite formeles į orkaitę ir sumažinkite temperatūrą iki 175 °C. Kepkite 60–90 minučių. Kanelės turėtų būti auksinės spalvos iš išorės ir kreminės spalvos viduje. Baigę kepti išimkite visas kaneles iš formelių. Sudėkite atskirai vieną nuo kitos, kad nesusitrintų.
Komentarai (4)
-
Raimonda
2017-09-18 15:39
Sveiki.pasakykite prašau,kur gauti vaško.ačiū.
-
Nesvarbu
2016-09-12 08:58
Skanumynas
-
Edas
2015-12-28 18:05
Gavosi nekazkas. perdaug apelsino zieveles, nors itarkavau 2/3, o ne nuo viso apelsino kaip rasoma recepte. galutiniame rezultate kaneles sukrito, vidus gavosi labai slapias. Gal pries pilant i kepimo forma nepakankamai isplakiau tesla, nes gana daug skyscio pribego ant orkaites dugno ir priruko visa virtuve :D