Vafliai su spanguolėmis
AUTORIUS:
Gintarė
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
150 gramų miltai
1 vienetas kiaušiniai
1 žiupsnelis druska
šiek tiek vanilinis cukrus
50 gramų sviestas
100 mililitrų vanduo
70 gramų cukraus pudra
šiek tiek spanguolės
3 vienetai kiaušiniai (baltymai)
1 vienetas citrinos (žievelė, tarkuota)
5 lašai migdolai (esencija)
1 žiupsnelis cinamonas
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
šiek tiek grietinė (plakta)
1 žiupsnelis anyžiaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Kiaušinių baltymus su trupučiu druskos plakti tol, kol susidarys standžios putos.
2.
Sviestą, kiaušinį, cukraus pudrą, šiek tiek vanilinio cukraus, citrinos žievelės, migdolų esenciją, cinamoną ir anyžius maišyti mediniu šaukštu, kol išeis kremas.
3.
Miltus ir kepimo miltelius gerai išmaišyti su vandeniu, kad nesusidarytų gumuliukų.
4.
Į tešlą įmaišyti išplaktus baltymus, sviesto masę.
5.
Vaflių keptuvę įkaitinti, patepti riebalais, samčiu įpilti paruoštos tešlos ir apverčiant kepti vaflius.

Patiekti su spanguolėmis ir plakta grietinėle.

Populiariausi receptai šią savaitę

Vafliai su spanguolėmis

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Kiaušinių baltymus su trupučiu druskos plakti tol, kol susidarys standžios putos.

  2. Sviestą, kiaušinį, cukraus pudrą, šiek tiek vanilinio cukraus, citrinos žievelės, migdolų esenciją, cinamoną ir anyžius maišyti mediniu šaukštu, kol išeis kremas.

  3. Miltus ir kepimo miltelius gerai išmaišyti su vandeniu, kad nesusidarytų gumuliukų.

  4. Į tešlą įmaišyti išplaktus baltymus, sviesto masę.

  5. Vaflių keptuvę įkaitinti, patepti riebalais, samčiu įpilti paruoštos tešlos ir apverčiant kepti vaflius.

    Patiekti su spanguolėmis ir plakta grietinėle.

Receptą atsiuntė Gintarė
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų