3 vienetai | kiaušiniai (virti) |
1 gūželė | salotos (lapinės) |
40 gramų | sviestas (82%) |
25 gramai | rokforo sūris |
4 vienetai | stinta |
150 gramų | jogurtas (natūralus) |
1 valgomasis šaukštas | krapai |
5 vienetai | ridikėliai |
25 gramai | ikrai (raudonieji) |
2 arbatiniai šaukšteliai | citrinų sultys |
1 žiupsnelis | druska |
1 žiupsnelis | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vabaliukai
- Šventinis kelmas
- Užkandis su aitriosiomis paprikomis CHIPOTLE
- Faršo vyniotinis
- Sumuštiniai su lašiša
- Karališkos krevetės paprastai
- Grybų užtepelė
- Silkės užkandėlė
- Plikyti pyragaičiai su lašiša
- Silkė su persikais
- Įdaryti kiaušiniai
- Pavasarinis silkės užkandis
- Lašišos sumuštinukai
- Labai skanūs sumuštiniai
- Obuolių, ridikėlių ir salierų salotos
- Sūrio lazdelės
- Avokado užtepėlė
- Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
- Kiškienos paštetas
- Lašišos „Carpaccio“ su džiovintų pomidorų ir krapų padažu
Užkandis "Margas pavasario stalas"
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 3
-
Kiaušiniai, virti,
3 vienetai -
Salotos, lapinės,
1 gūželė -
Sviestas, 82%,
40 gramų -
Rokforo sūris,
25 gramai -
Stinta,
4 vienetai -
Jogurtas, natūralus,
150 gramų -
Krapai,
1 valgomasis šaukštas -
Ridikėliai,
5 vienetai -
Ikrai, raudonieji,
25 gramai -
Citrinų sultys,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Druska,
1 žiupsnelis -
Pipirai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Salotų lapus gerai nuplauti, nusausinti ir supjaustyti išilgai 2 cm pločio juostelėmis. Kiaušinius perpjauti pusiau, išimti trynius. Trynius su sviestu pertrinti per sietelį ir gerai sumaišyti. Masę padalinti į dvi lygias dalis. Į vieną trynių masės dalį dėti sutrintas keptas stintas (be kaulų), į kitą gerai susmulkintą rokforo sūrį ir smulkintus krapus. Abi trynių mases konditeriniu švirkštu (su žvaigždutės formos antgaliu) išvirkšti į kiaušinių puseles. Kiaušinius su stintomis papuošti ikrais, kiaušinius su rokforu – smulkintais krapais (gali būti šaldyti). Jogurtą sumaišyti su citrinų sultimis, druska ir pipirais. Salotas išdėlioti ant lėkštės ir apšlakstyti jogurto padažu. Į vidurį sudėti įdarytas kiaušinių puseles. Iš ridikėlių padaryti keletą „roželių“ garnyrui ir papuošimui.