Uzbekiškas plovas
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
0.5 kilogramo mėsa (jautiena ar aviena, nes turi ypatingą skonį ir aromatą; gali būti kiauliena, bet skonis bus skurdesnis)
2 stiklinės ryžiai (pagarinti. Skaniau ir sviekiau gelsvi ar rudi)
2 vienetai svogūnai
2 vienetai morkos (3 - 4)
šiek tiek alyvuogių aliejaus
šiek tiek juodieji pipirai
šiek tiek druska
šiek tiek česnakas
šiek tiek paprika
šiek tiek karis
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Įpilamas (į puodą ar 'kazaną') alyvų aliejus ir užkaitinamas. Mėsa smulkiai supjaustoma ir gerai apkepinama. Tada dedami susmulkinti svogūnai ir kepinama kartu su mėsa. Kai svogūnai pagelsta, dedama plonais griežinėliais ar šiaudeliais susmulkintos morkos. Kai morkos suminkšteja, užberiama 2 stiklinės ryžių ir užpilama 4 stiklinės vandens. Viskas permaišoma, galima sudėti prieskonius pagal skonį (druska, šv. malti pipirai, kario milteliai, paprikos milteliai, kelios skiltelės česnako) ir verdama apie 20 minučių. Jei ryžiai sugėrė perdaug vandens, įpilama papildomai, kad nebūtų per sausas plovas. SKANAUS

Populiariausi receptai šią savaitę

Uzbekiškas plovas

Komentarai: 17
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Įpilamas (į puodą ar 'kazaną') alyvų aliejus ir užkaitinamas. Mėsa smulkiai supjaustoma ir gerai apkepinama. Tada dedami susmulkinti svogūnai ir kepinama kartu su mėsa. Kai svogūnai pagelsta, dedama plonais griežinėliais ar šiaudeliais susmulkintos morkos. Kai morkos suminkšteja, užberiama 2 stiklinės ryžių ir užpilama 4 stiklinės vandens. Viskas permaišoma, galima sudėti prieskonius pagal skonį (druska, šv. malti pipirai, kario milteliai, paprikos milteliai, kelios skiltelės česnako) ir verdama apie 20 minučių. Jei ryžiai sugėrė perdaug vandens, įpilama papildomai, kad nebūtų per sausas plovas. SKANAUS

Reklama:

Komentarai (17)


  • virginija 2015-11-21 06:56

    Bandydim daryti.


  • J 2015-10-31 14:54

    Man tie rudi ryziai net par 2 val neissitusino. Ir skonis prastesnis nei baltu. nusivyliau


  • Jule 2015-10-14 17:50

    Taip, tai plovas.Galetu buti Onutes, mamos ar Petrutes, bet tik ne uzbekiskas.


  • Zira 2015-09-15 23:23

    O kur kuminas, raugerškis, razinos? Pirma apkepinami svogūnai, po to dedama mėsa ir po to morkos.Česnakas dedamas visa galva, apvalyta tik nuo nešvarumų ir į skilteles nedalinama.


  • Ošpaz 2015-09-15 23:17

    Atsakau "kike".Ryžiai gerai perplaunami kelis kartus šaltu vandeniu, kad neliktų krakmolo.


  • kike 2015-09-08 11:52

    O ryžius reikia mirkyti ar ne?


  • IRINA 2015-08-10 23:32

    Nu ir prajuokino su savu uzbekisku plovu kuris paruosiamas per 20 min Tikro uzbekisko plovo pagaminimas uztrunka 2 val


  • AWA 2015-07-17 15:25

    Viskas gerai,tik,kaip jau kažkas minėjo-NEMAIŠOME!Ir receptą galiu supaprastinti pagal ingredientų kiekį:mėsos,morkų,svogunų,ryžių naudojame identišką kiekį-visko po lygiai.Dar nepamaišo saujelė razinų.Česnako galvutės kišamos į ryžius neluptos!


  • Nesvarbu 2015-02-23 17:48

    Virvai tu zinovai,paimk ir savo recepta parasyk,o ne p...sk prota gudruti tu. Nepatinka neskaityk


  • vadis 2015-01-24 01:44

    I uzbekija nuvaziuokit,o tada komentuokit ir receptus rasykit.


Daugiau receptų