Rabarbarų kotus nuplauname, nusausiname, susmulkiname, užpilame cukrumi ir paliekame per naktį šaltai.
Kitą dieną nupilame susidariusį sirupą, supilame į puodą ir verdame 5 minutes.
Sudedame smulkintus rabarbarus, apelsinų ir citrinų žieveles, pagardiname cinamonu.
Verdame ant vidutinės ugnies apie 40 min.
Paruoštą uogienę supilstome į stiklainiukus ir uždarome.

Uogienė su rabarbarais
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | rabarbarai (kotai) |
1 kilogramas | cukrus |
1 vienetas | citrinos (žievelė, tarkuota) |
1 vienetas | apelsinų (žievelė, tarkuota) |
šiek tiek | cinamonas (maltas) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Slyvų uogienė su riešutais
-
Spanguolių uogienė
-
Pienių uogienė
-
Žemuogės cukruje
-
Slyvų ir juodojo šokolado uogienė
-
Juodųjų serbentų drebučiai
-
Braškių uogienė su citrinomis ir mėtomis
-
Slyvų uogienė
-
Vyšnių uogienė
-
Kaip pirmą kartą gyvenime išsivirti uogienę? (braškių ir nektarinų uogienė per 15 minučių)
-
Juodų serbentų uogienė
-
Moliūgų ir obuolių uogienė
-
Obuolių džemas su karamele
-
Paprasta vyšnių uogienė
-
Beatos gardžioji naminė uogienė "Asorti"
-
Paprasta žemuogių uogienė
-
Juodųjų serbentų uogienė
-
Mėlynių uogienė
-
Braškių uogienė su rabarbarais
-
Braškių ir rabarbarų uogienė
Uogienė su rabarbarais
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Rabarbarai, kotai,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 kilogramas -
Citrinos, žievelė, tarkuota,
1 vienetas -
Apelsinai, žievelė, tarkuota,
1 vienetas - Cinamonas, maltas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Rabarbarų kotus nuplauname, nusausiname, susmulkiname, užpilame cukrumi ir paliekame per naktį šaltai.
Kitą dieną nupilame susidariusį sirupą, supilame į puodą ir verdame 5 minutes.
Sudedame smulkintus rabarbarus, apelsinų ir citrinų žieveles, pagardiname cinamonu.
Verdame ant vidutinės ugnies apie 40 min.
Paruoštą uogienę supilstome į stiklainiukus ir uždarome.
Reklama:
Komentarai (4)
-
Mėta
2019-06-22 18:12
O pacios citrinos ir apelsino nenaudojam? O zieveles supjaustyti kubeliais? Kartu su rabarbarais? Ar kaip kitaip?
-
rio
2015-07-18 18:57
Pameginsiu pirma karta tai padaryti. Tik cia nepaaiskinta ar nuo vienos citr. ir nuo vieno apels. lupt ta zievele ir ar ja smulkinti verdant su rab. ???
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...