Rabarbarų kotus nuplauname, nusausiname, susmulkiname, užpilame cukrumi ir paliekame per naktį šaltai.
Kitą dieną nupilame susidariusį sirupą, supilame į puodą ir verdame 5 minutes.
Sudedame smulkintus rabarbarus, apelsinų ir citrinų žieveles, pagardiname cinamonu.
Verdame ant vidutinės ugnies apie 40 min.
Paruoštą uogienę supilstome į stiklainiukus ir uždarome.
Uogienė su rabarbarais
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | rabarbarai (kotai) |
1 kilogramas | cukrus |
1 vienetas | citrinos (žievelė, tarkuota) |
1 vienetas | apelsinų (žievelė, tarkuota) |
šiek tiek | cinamonas (maltas) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
- Braškių ir rabarbarų uogienė
- Vyšnių ir įvairių uogų uogienė
- Verdame obuolių ir cukinijų pagardą arba chutney
- Džiovintų abrikosų marmeladas
- Vyšnių uogienė
- Braškių ir gervuogių džemas
- Braškių uogienė
- Obuolienė su imbierais
- Erškėtuogių uogienė
- Paprasta žemuogių uogienė
- Aviečių uogienė su imbierais ir žaliosiomis citrinomis
- Cukinija iš uogienės ir slyvų
- Moliūgų uogienė
- Šermukšnių uogienė
- Arbūzų ir braškių uogienė
- Paprasta vyšnių uogienė
- Braškių uogienė su rabarbarais
- Rabarbarų uogienė
- Bruknių uogienė su kriaušių gabaliukais
- Kriaušių ir bruknių uogienė
Uogienė su rabarbarais
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
-
Rabarbarai, kotai,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 kilogramas -
Citrinos, žievelė, tarkuota,
1 vienetas -
Apelsinai, žievelė, tarkuota,
1 vienetas - Cinamonas, maltas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Rabarbarų kotus nuplauname, nusausiname, susmulkiname, užpilame cukrumi ir paliekame per naktį šaltai.
Kitą dieną nupilame susidariusį sirupą, supilame į puodą ir verdame 5 minutes.
Sudedame smulkintus rabarbarus, apelsinų ir citrinų žieveles, pagardiname cinamonu.
Verdame ant vidutinės ugnies apie 40 min.
Paruoštą uogienę supilstome į stiklainiukus ir uždarome.
Reklama:
Komentarai (4)
-
Mėta
2019-06-22 18:12
O pacios citrinos ir apelsino nenaudojam? O zieveles supjaustyti kubeliais? Kartu su rabarbarais? Ar kaip kitaip?
-
rio
2015-07-18 18:57
Pameginsiu pirma karta tai padaryti. Tik cia nepaaiskinta ar nuo vienos citr. ir nuo vieno apels. lupt ta zievele ir ar ja smulkinti verdant su rab. ???
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...