15 gramų | petražolės |
15 gramų | krapai |
100 gramų | pupelės |
160 gramų | morkos |
2 vienetai | svogūnai |
200 gramų | bulvių |
1 vienetas | paprika |
6 skiltelės | česnakas |
šiek tiek | druska |
200 gramų | jautiena (su kaulu) |
2 vienetai | lauro lapų (lapai) |
300 gramų | burokėliai |
150 gramų | pomidorai |
300 gramų | kopūstai |
50 mililitrų | aliejaus |
šiek tiek | kvapieji pipirai |
100 gramų | grietinė |
Kol verda burokėliai, išsiviriau jautienos sultinio.
Jautieną sudėjau į puodą su vandeniu (~4-5 litrai vandens).
Puodo neuždenkite dangčiu. Verdant atsiranda putų, jas išgriebkite.
Taip pat pridėjau 1 svogūną, 1 morką (nesmulkintus!), lauro lapelių.
Po 1 valandos virimo pridėjau druskos ir pupelių (palaikytų šaltame vandenyje 30 min.) ir viriau dar apie valandą.
Kai mėsa išvirs, ji turi būti išimta iš sultinio ir įdėta į kitą indą. Ištraukite svogūną, morką ir lauro lapelius (juos tiesiog išmečiau).
Kai burokėliai išvirs, sutarkuokite ir sudėkite į sultinį-sriubą.
Bulves susmulkinkite kubeliais ir taip pat sudėkite į sriubą.
Susmulkintą morką, svogūną, papriką ir pomidorus pakepinkite ant keptuvės 5 min. Keptuvės turinį supilkite į sriubą.
Sutarkuokite kopūstą ir taip pat suberkite į sriubą.
Susmulkinkite česnako ir kartu su druska, pipirais paskaninkite sriubą. Taip pat baigiant sriubai virti nepamirškite krapų, petražolių ir grietinės.
Ar sriuba jau išvirusi, galite suprasti daržovių minkštumo. :)
Skanaus :)
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pievagrybių sriuba
- Agurkų sriuba
- Grybų sriuba su sūriu
- Pievagrybių sriuba su anakardžiais
- Trinta porų ir bulvių sriuba
- Trinta burokelių sriuba
- Pupelių sriuba su sūriu
- Sriuba "Sveikata"
- Špinatų sriuba
- Trinta bulvienė
- Pievagrybių sriuba su raugintais agurkais
- Saldi agrastų sriuba
- Gardi moliūgų sriuba
- Obuolių sriuba "Svorio netektis"
- Kreminė bulvių sriubytė
- Pertrinta pievagrybių sriuba
- Vištienos sriuba su koldūnais
- Lauros šaltibarščiai
- Aštri pomidorų sriuba su pupelėmis
- Svogūnų trinta sriuba
Ukrainietiški barščiai
- Paruošimo laikas:
-
Petražolės,
15 gramų -
Krapai,
15 gramų -
Pupelės,
100 gramų -
Morkos,
160 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Bulvės,
200 gramų -
Paprika,
1 vienetas -
Česnakas,
6 skiltelės - Druska
-
Jautiena, su kaulu,
200 gramų -
Lauro lapai, lapai,
2 vienetai -
Burokėliai,
300 gramų -
Pomidorai,
150 gramų -
Kopūstai,
300 gramų -
Aliejus,
50 mililitrų - Kvapieji pipirai
-
Grietinė,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nedidelius burokėlius nulupau, nuploviau ir sudėjau į vandenį virti, apie 40 min.
Kol verda burokėliai, išsiviriau jautienos sultinio.
Jautieną sudėjau į puodą su vandeniu (~4-5 litrai vandens).
Puodo neuždenkite dangčiu. Verdant atsiranda putų, jas išgriebkite.
Taip pat pridėjau 1 svogūną, 1 morką (nesmulkintus!), lauro lapelių.
Po 1 valandos virimo pridėjau druskos ir pupelių (palaikytų šaltame vandenyje 30 min.) ir viriau dar apie valandą.
Kai mėsa išvirs, ji turi būti išimta iš sultinio ir įdėta į kitą indą. Ištraukite svogūną, morką ir lauro lapelius (juos tiesiog išmečiau).
Kai burokėliai išvirs, sutarkuokite ir sudėkite į sultinį-sriubą.
Bulves susmulkinkite kubeliais ir taip pat sudėkite į sriubą.
Susmulkintą morką, svogūną, papriką ir pomidorus pakepinkite ant keptuvės 5 min. Keptuvės turinį supilkite į sriubą.
Sutarkuokite kopūstą ir taip pat suberkite į sriubą.
Susmulkinkite česnako ir kartu su druska, pipirais paskaninkite sriubą. Taip pat baigiant sriubai virti nepamirškite krapų, petražolių ir grietinės.
Ar sriuba jau išvirusi, galite suprasti daržovių minkštumo. :)
Skanaus :)
Komentarai (6)
-
Liza
2014-11-12 09:11
toki "marmaliuka"aš verdu dažnai,tačiau ukrainietiški barščiai verdami su raug.kopustais. Skanus ir šitas,tačiau vadinkime viska savais vardais.
-
Lina
2014-11-09 12:52
sriuba gal ir nieko ,bet jau kiek darbo cepelinus du kart pagamint galima :D
-
Rasa
2013-10-21 18:01
Geras receptas, dėkui.