Ukrainietiškas mėsos apkepas
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
300 gramų tešla (sloksniuota, lapeliais)
500 gramų mėsa (malta)
3 vienetai svogūnai
šiek tiek aliejaus (kepimui)
šiek tiek prieskoniai
1 vienetas kiaušiniai
šiek tiek žalumynų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Iškočioti tešlos lapelius kad gautųsi tokio dydžio kaip jūsų skarda. Vieną dėti į kepimo skardos dugną. Tada apkepti svogūnus, kol gražiai apskrus. Faršą sumaišyti su prieskoniais ir patroškinti (be riebalų) apie 10 min. Tada paruoštą faršą sudėti į jau paruoštą skardą, ant viršaus sudėti apkeptus svogūnus ir uždengti kitu tešlos lapu. Šonus sukabinti, kad pyragas gautųsi uždaras. Pyragą aptepti kiaušiniu. Dėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti, kol pyragas taps gražios auksinės spalvos. Patiekti galima su grietine.

P.s. Į pyrago vidų galima dėti ne tik faršą, puikiai tinka grybai bei kitos daržovės pagal jūsų skonį.

Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Ukrainietiškas mėsos apkepas

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Iškočioti tešlos lapelius kad gautųsi tokio dydžio kaip jūsų skarda. Vieną dėti į kepimo skardos dugną. Tada apkepti svogūnus, kol gražiai apskrus. Faršą sumaišyti su prieskoniais ir patroškinti (be riebalų) apie 10 min. Tada paruoštą faršą sudėti į jau paruoštą skardą, ant viršaus sudėti apkeptus svogūnus ir uždengti kitu tešlos lapu. Šonus sukabinti, kad pyragas gautųsi uždaras. Pyragą aptepti kiaušiniu. Dėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti, kol pyragas taps gražios auksinės spalvos. Patiekti galima su grietine.

P.s. Į pyrago vidų galima dėti ne tik faršą, puikiai tinka grybai bei kitos daržovės pagal jūsų skonį.

Skanaus!

Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų