Išmirkytą silkę nuvalyti, išimti kaulus, užpilti pienu 2 val.
Inde užkaisti 2 šaukštus aliejaus, pakepinti juostelėmis supjaustytą papriką, pašlakstyti vandeniu ir troškinti, kol suminkštės. Pertrinti per sietelį, supilti likusį aliejų, išmaišyti, vėl užvirinti, ataušinti.
Nusausintą silkės filė supjaustyti pusiau ir sudėti į stiklainį, sluoksniuojant su pomidorais.
Užpilti atšaldytu aliejumi su paprika ir laikyti šaldytuve 3-4 dienas.
Patiekiant puošti pomidorų ir citrinos griežinėliais, petražolių lapeliais.
Turkiška silkė
INGREDIENTAI:
800 gramų | silkė (sūdyta) |
1 stiklinė | pienas |
2 vienetai | paprika |
200 gramų | pomidorai (kieti) |
0.25 arbatinio šaukštelio | karis |
0.25 arbatinio šaukštelio | kvapieji pipirai (malti) |
0.25 arbatinio šaukštelio | čiobreliai (malti) |
1.5 stiklinės | aliejaus |
šiek tiek | petražolės |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Turkiška silkė
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
-
Silkė, sūdyta,
800 gramų -
Pienas,
1 stiklinė -
Paprika,
2 vienetai -
Pomidorai, kieti,
200 gramų -
Karis,
1/4 arbatinio šaukštelio -
Kvapieji pipirai, malti,
1/4 arbatinio šaukštelio -
Čiobreliai, malti,
1/4 arbatinio šaukštelio -
Aliejus,
1.5 stiklinės - Petražolės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išmirkytą silkę nuvalyti, išimti kaulus, užpilti pienu 2 val.
Inde užkaisti 2 šaukštus aliejaus, pakepinti juostelėmis supjaustytą papriką, pašlakstyti vandeniu ir troškinti, kol suminkštės. Pertrinti per sietelį, supilti likusį aliejų, išmaišyti, vėl užvirinti, ataušinti.
Nusausintą silkės filė supjaustyti pusiau ir sudėti į stiklainį, sluoksniuojant su pomidorais.
Užpilti atšaldytu aliejumi su paprika ir laikyti šaldytuve 3-4 dienas.
Patiekiant puošti pomidorų ir citrinos griežinėliais, petražolių lapeliais.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...