Tuno - lašišos užkandinis tortas
AUTORIUS:
Julija
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
3 vienetai napaleono lakštai (arba keptos tešlos lakštai)
200 gramų tunas (konservuotas (aliejuje))
200 gramų lašiša (rūkyta)
300 gramų lęšiai
200 gramų majonezas
150 gramų grietinė
4 skiltelės česnakas
šiek tiek druska
šiek tiek pipirai
šiek tiek krapai
šiek tiek petražolės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Lęšius pamerkti vandeny ir palaikyti apie valandą laiko.
2.
Kol lęšiai mirksta, pagaminam padažą: visus padažui reikalingus ingredientus sumaišome ir pagardiname česnakais, pipirais bei druska pagal skonį (nepamirškite, kad lakštai nėra sūrus, tai padažas turėtų būti kiek sūresnis).
3.
žuvį supjaustyti gabaliukais
4.
Lęšius išvirti (užpilti jau verdančiu vandeniu, pasūdyti ir virti apie 10min, ne ilgiau, nes ištižę praras formą ir bus kaip košė – sugadinsite ir vaizdą, ir skonį).
5.
Imam metalinę atidaromą formą. Pradedam sluoksniuoti mūsų užkandinį tortą:
1. Dedam vieną kapotos tešlos lakštą.
2. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
3. Dedam žuvės(tuną).
4. Dedam antrą kapotos tešlos lakštą.
5. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
6. Sudedam lęšius.
7. Dedam lašišą.
8. Dedam trečią kapotos tešlos lakštą.
9. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
10. Išlyginame padažą bei apibarstome džiuvėsėliais. Formą uždengiame maistine plėvele bei dedam į šaldytuvą (geriausiai per naktį). Kitą dieną atidarome formą, išimam tortą, dedam į lėkštę ir papuošiame.

Skanaus.

Populiariausi receptai šią savaitę

Tuno - lašišos užkandinis tortas

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Lęšius pamerkti vandeny ir palaikyti apie valandą laiko.

  2. Kol lęšiai mirksta, pagaminam padažą: visus padažui reikalingus ingredientus sumaišome ir pagardiname česnakais, pipirais bei druska pagal skonį (nepamirškite, kad lakštai nėra sūrus, tai padažas turėtų būti kiek sūresnis).

  3. žuvį supjaustyti gabaliukais

  4. Lęšius išvirti (užpilti jau verdančiu vandeniu, pasūdyti ir virti apie 10min, ne ilgiau, nes ištižę praras formą ir bus kaip košė – sugadinsite ir vaizdą, ir skonį).

  5. Imam metalinę atidaromą formą. Pradedam sluoksniuoti mūsų užkandinį tortą:
    1. Dedam vieną kapotos tešlos lakštą.
    2. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
    3. Dedam žuvės(tuną).
    4. Dedam antrą kapotos tešlos lakštą.
    5. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
    6. Sudedam lęšius.
    7. Dedam lašišą.
    8. Dedam trečią kapotos tešlos lakštą.
    9. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
    10. Išlyginame padažą bei apibarstome džiuvėsėliais. Formą uždengiame maistine plėvele bei dedam į šaldytuvą (geriausiai per naktį). Kitą dieną atidarome formą, išimam tortą, dedam į lėkštę ir papuošiame.

    Skanaus.

Receptą atsiuntė Julija
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų