
3 vienetai | napaleono lakštai (arba keptos tešlos lakštai) |
200 gramų | tunas (konservuotas (aliejuje)) |
200 gramų | lašiša (rūkyta) |
300 gramų | lęšiai |
200 gramų | majonezas |
150 gramų | grietinė |
4 skiltelės | česnakas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
šiek tiek | krapai |
šiek tiek | petražolės |
1. Dedam vieną kapotos tešlos lakštą.
2. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
3. Dedam žuvės(tuną).
4. Dedam antrą kapotos tešlos lakštą.
5. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
6. Sudedam lęšius.
7. Dedam lašišą.
8. Dedam trečią kapotos tešlos lakštą.
9. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
10. Išlyginame padažą bei apibarstome džiuvėsėliais. Formą uždengiame maistine plėvele bei dedam į šaldytuvą (geriausiai per naktį). Kitą dieną atidarome formą, išimam tortą, dedam į lėkštę ir papuošiame.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Įdaryti kiaušiniai
-
Varškės užtepėlė su pomidorais ir žalumynais
-
Vyniotinis su raudonais ikrais ir lašiša
-
Silkių vyniotiniai
-
Blynelių suktinukai su lašiša ir žirnelių kremu
-
Silkių užkandėlė su kiviais
-
Grybukai po sniegu
-
Tortilijos su krabų lazdelėmis
-
Žiemos skanumynas
-
Traškus migdolų užkandis
-
Sūrio lazdelės
-
Lašišos ir agurko užkandis
-
Šokoladiniai vaisiai
-
Žuvis tešloje
-
Vištienos šaltiena su daržovėmis „Velykų sala“
-
Greitai įdaryti kiaušiniai
-
Vegetariškas sumuštinis
-
Skani užkandėlė su kepenine dešra
-
Silkė su saulėgražomis
-
Užkandis su aitriosiomis paprikomis CHIPOTLE
Tuno - lašišos užkandinis tortas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Napaleono lakštai, arba keptos tešlos lakštai,
3 vienetai -
Tunas, konservuotas (aliejuje),
200 gramų -
Lašiša, rūkyta,
200 gramų -
Lęšiai,
300 gramų -
Majonezas,
200 gramų -
Grietinė,
150 gramų -
Česnakas,
4 skiltelės - Druska
- Pipirai
- Krapai
- Petražolės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Lęšius pamerkti vandeny ir palaikyti apie valandą laiko.
Kol lęšiai mirksta, pagaminam padažą: visus padažui reikalingus ingredientus sumaišome ir pagardiname česnakais, pipirais bei druska pagal skonį (nepamirškite, kad lakštai nėra sūrus, tai padažas turėtų būti kiek sūresnis).
žuvį supjaustyti gabaliukais
Lęšius išvirti (užpilti jau verdančiu vandeniu, pasūdyti ir virti apie 10min, ne ilgiau, nes ištižę praras formą ir bus kaip košė – sugadinsite ir vaizdą, ir skonį).
Imam metalinę atidaromą formą. Pradedam sluoksniuoti mūsų užkandinį tortą:
1. Dedam vieną kapotos tešlos lakštą.
2. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
3. Dedam žuvės(tuną).
4. Dedam antrą kapotos tešlos lakštą.
5. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
6. Sudedam lęšius.
7. Dedam lašišą.
8. Dedam trečią kapotos tešlos lakštą.
9. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
10. Išlyginame padažą bei apibarstome džiuvėsėliais. Formą uždengiame maistine plėvele bei dedam į šaldytuvą (geriausiai per naktį). Kitą dieną atidarome formą, išimam tortą, dedam į lėkštę ir papuošiame.
Skanaus.
Komentarai