Trupiniuotis
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
200 gramų margarinas
3 vienetai kiaušiniai
200 gramų grietinė
500 gramų kvietiniai miltai
250 mililitrų kondensuotas pienas
1 stiklinė razinos
20 vienetų abrikosų (džiovinti)
šiek tiek aliejaus (formai patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Iš trupiniams skirtų produktų išminkome tešlą ir 3-5 val. ją, suvyniotą į maistinę plėvelę, laikome šaldytuve.
Atšaldytą tešlą sutarkuojame stambia trintuve ir kepame ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos 150 C temperatūros orkaitėje kol lengvai paruduos. Iškepus  trupinius dar lengvai palaužome rankomis, kad neliktų didelių gabalų. Trupinius, razinas ir supjaustytus abrikosus suberiame į puodą. Kondensuotą pieną (su neatidarytu indeliu) verdame puode su vandeniu apie 2 val. Atvėsusį jį sudedame į trupinius ir gerai išmaišome. Kepimo formą patepame aliejumi. Į ją sudedame paruoštą masę, paslegiame ir laikome per naktį. Trupinių pyragą išimame iš formos ir parą laikome kambario temperatūroje, kad apdžiūtų.

Populiariausi receptai šią savaitę

Trupiniuotis

Komentarai: 5
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Iš trupiniams skirtų produktų išminkome tešlą ir 3-5 val. ją, suvyniotą į maistinę plėvelę, laikome šaldytuve.
Atšaldytą tešlą sutarkuojame stambia trintuve ir kepame ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos 150 C temperatūros orkaitėje kol lengvai paruduos. Iškepus  trupinius dar lengvai palaužome rankomis, kad neliktų didelių gabalų. Trupinius, razinas ir supjaustytus abrikosus suberiame į puodą. Kondensuotą pieną (su neatidarytu indeliu) verdame puode su vandeniu apie 2 val. Atvėsusį jį sudedame į trupinius ir gerai išmaišome. Kepimo formą patepame aliejumi. Į ją sudedame paruoštą masę, paslegiame ir laikome per naktį. Trupinių pyragą išimame iš formos ir parą laikome kambario temperatūroje, kad apdžiūtų.

Reklama:

Komentarai (5)


  • alytus 2015-02-11 22:14

    Verdama 2 val. Todėl, kad gautūsi rudas kaip rudu du


  • Mildute 2014-04-01 17:58

    Atrodo skaniai :) tik kodėl reikia dvi valandas kaitinti kondensuotą pieną?


  • :) 2014-02-05 19:58

    Labai skanus sitas dalykas, bet foto tai visiskai ne i tema. Atrodo jis visai kitaip, panasiai kaip kukuruzai su irisais


Daugiau receptų