400 gramų | miltai (kvietiniai) |
50 gramų | miltai (rugių) |
200 gramų | panevėžio cukrus plius ((Dan Sukker)) |
3 vienetai | kiaušiniai |
150 gramų | sviestas |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
1 vienetas | citrinos (žievelė) |
1 valgomasis šaukštas | aguonų |
500 gramų | uogienė (mėgstama) |
Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, cukrų, įtarkuokite citrinos žievelės. Sudėkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą, pirštais sutrinkite jį su miltais, kol viskas taps panašu į drėgnus trupinius.
Trupininis pyragas su uogiene
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Miltai, kvietiniai,
400 gramų -
Miltai, rugių,
50 gramų -
Panevėžio cukrus plius, (Dan Sukker),
200 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Sviestas,
150 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Citrinos, žievelė,
1 vienetas -
Aguonos,
1 valgomasis šaukštas -
Uogienė, mėgstama,
500 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Uogienė buvo sutverta trupininiam pyragui, ar ne? Geras šio pyrago receptas visada pravers.
Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, cukrų, įtarkuokite citrinos žievelės. Sudėkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą, pirštais sutrinkite jį su miltais, kol viskas taps panašu į drėgnus trupinius.Įmuškite kiaušinius ir baikite minkyti tešlą. 3–4 saujas (maždaug 1/3) tešlos atidėkite trupiniams ir sumaišykite ją su aguonomis. Likusi tešla bus skirta pagrindui. Abu tešlos gabalus suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai, kad tešla pailsėtų.
Iš šio ingredientų kiekio išeis didelis pyragas, tad kepimo skarda turi būti nemaža. Išklokite ją kepimo popieriumi. Tešlą be aguonų sutarkuokite burokine tarka arba rankomis sutrupinkite į kepimo popieriumi išklotą skardą – tik nepadauginkite, storis neturėtų viršyti 1 centimetro. Lengvai palyginkite, kad trupiniai pasklistų tolygiai. Ant trupinių paskleiskite uogienę (aš mėgstu gan storą uogienės sluoksnį), ant viršaus užtarkuokite arba pirštais užtrupinkite tešlą su aguonomis.
Kepkite 180°C temperatūros orkaitėje apie 50 minučių.