2 vienetai | kiaušiniai |
0.5 stiklinės | cukrus |
0.5 stiklinės | grietinė |
šiek tiek | kvietiniai miltai (tiek, kad neliptų) |
1 arbatinis šaukštelis | soda |
šiek tiek | uogienė |
3 valgomieji šaukštai | sviestas |
Gautą masę sumaišykite su miltais. Miltų reikės tiek, kad tešlą gautųsi pakankamai minkšta formavimui, bet ir nekibtų prie rankų.
Įdėkite tešlą į maišelį ir įkiškite į šaldiklį bent 1 val.
Išėmę, 1/4 tešlos atskirkite ir pasilikite pyrago viršui. Likusias 3/4 sutarkuokite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Sutarkavę uždėkite uogienės (aš dariau su juodųjų serbentų), o tuomet ant viršaus sutarkuokite arba sutrupinkite likusią tešlą.
Pašaukite pyragą į orkaitę 40 min.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vaisinis varškinukas
- Keksiukai
- Sezamo gardumynas
- Pyragas su rabardarų džemu
- Šokoladinis vyniotinis
- Varškės "Extazy"
- Pyragas „Trys norai“
- Svogūnų pyragas
- Sūrio ir svogūnų pyragas
- Ingridos obuolių pyragas
- Krokodilas
- Didysis kriaušių pyragas
- Kopūstų tortas
- Veršienos pyragas, įdarytas pistacijomis ir ančių kepenėlėmis
- Batonas su sūriu ir česnaku
- Šokoladionis keksas
- Pyragas su varške Velykoms
- Aguonų keksas
- Meduolis su obuoliais
- Moliūgų pyragas
Trupininis pyragas
- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Cukrus,
0.5 stiklinės -
Grietinė,
0.5 stiklinės - Kvietiniai miltai, tiek, kad neliptų
-
Soda,
1 arbatinis šaukštelis - Uogienė
-
Sviestas,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ištirpinkite sviestą. Tuomet jį sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi, grietine ir nusodinta soda (užpilkite lašeliu acto).
Gautą masę sumaišykite su miltais. Miltų reikės tiek, kad tešlą gautųsi pakankamai minkšta formavimui, bet ir nekibtų prie rankų.
Įdėkite tešlą į maišelį ir įkiškite į šaldiklį bent 1 val.
Išėmę, 1/4 tešlos atskirkite ir pasilikite pyrago viršui. Likusias 3/4 sutarkuokite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Sutarkavę uždėkite uogienės (aš dariau su juodųjų serbentų), o tuomet ant viršaus sutarkuokite arba sutrupinkite likusią tešlą.
Pašaukite pyragą į orkaitę 40 min.
Komentarai (5)
-
Giedre
2014-07-12 03:33
norejau paklausti, keletui zmoniu uztenka uztenka sis pyragas? nes buvo atveju, kai pyragas nuotraukoj atrode didelis, o kai kepiau, tai vos dugna uzdengiau tesla, nes jos buvo laaabai mazai.
-
ingrida
2014-03-06 01:45
kiek apytiksliai miltu?
-
as
2012-10-10 18:42
Labai skanu ir greita,super....................
-
Donata
2011-03-02 18:15
labai skanu :super:
-
deronimas
2011-03-01 16:13
ummm kaip skanu :"))))))))))))))))0000 kepkit nepasigailesit :)