šiek tiek | topinambai |
šiek tiek | sviestas |
šiek tiek | džiūvėsėliai |
šiek tiek | krapai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Troškinta žuvis
- Makaronai su daržovėmis ir krevetėmis
- Itališkai pagaminti briuselio kopūstai
- Troškintas daržovių garnyras
- Ukrainietiški ryžiai
- Švieži troškinti kopūstai
- Troškinti porai
- Kuskuso troškinys
- Troškinti burokėliai su džiovintais baravykais
- Troškinti kopūstai su morkomis
- Troškinti topinambai
- Keptos bulvės su grybais
- Troškintos cukinijos su pomidorais
- Troškinta lydeka
- Ispaniškas avinžirnių ir špinatų troškinys
- Krevetės afrikietiškai
- Sojos faršo ir makaronų troškinys
- Įdarytos kaliaropės
- Pievagrybiai su ryžiais grietinės padaže
- Karštieji kukurūzai su aitriosiomis paprikomis
Troškinti topinambai
- Paruošimo laikas:
- Topinambai
- Sviestas
- Džiūvėsėliai
- Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Topinambų gumbus gerai nuplaukite šepetėliu. Plonai nulupkite nerūdijančiu peiliu ir tuoj pat sudėkite į parūgštintą ar gerai pasūdytą vandenį. Keptuvėje ištirpdykite sviestą ir išklokite 0.5 cm storiu supjaustytus topinambus. Uždengus kaitinkite ant nestiprios ugnies, kad nesugruzdėtų sviestas, kol topinambai suminkštės. Jie turi suminkštėti, bet neištižti. Sudėkite į lėkštę, apibarstykite batono džiūvėsėliais ir smulkintais krapų lapeliais. Valgykite su virtomis ar pakepintomis bulvėmis.
Komentarai (5)
-
Pifas
2017-01-25 15:26
Bulvę valgyti su bulve...
-
Marija
2014-02-18 17:38
Tikra nesamonė. Deda receptą net nežinodami, iš ko gaminama. Man čia panašu į artišokus.
-
skaitytojas
2014-01-29 11:00
Bulvinė saulėgrąža arba topinambas (lot. Helianthus tuberosus) – astrinių šeimos augalas (2n = 102) o cia kas per nesamone nufotografuota, ka tai turi bendro su topinambu?