
500 gramų | triušiena |
2 vienetai | morkos |
1 vienetas | svogūnai |
2 skiltelės | česnakas |
3 vienetai | salierai |
1 žiupsnelis | čiobreliai |
3 valgomieji šaukštai | aliejaus |
50 gramų | kiauliena (šoninė, rūkyta) |
300 gramų | baravykai (švieži arba marinuoti) |
200 mililitrų | grietinėlės, 35% |
Autorės improvizacija pagal ragautą Lietuvos paveldo receptą iš "Leičių" restorano.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kiaulienos kepsniai orkaitėje su pomidorais ir pievagrybiais
-
Kiaulienos karis
-
Kopūstų lapų apkepas su mėsa
-
Mėsos apkepas
-
Aštrios naminės dešrelės ant laužo
-
Jautienos nugarinė su daržovėmis
-
Kiauliena su krakmolu medaus ir apelsinų padaže
-
Neringos kepsnys
-
Virtos veršelio kojos
-
Pusryčių blynai su mėsa ir kukurūzais
-
Smaližių liežuvis
-
Skanus šašlykiukas
-
Faršo apkepas su daržovėmis
-
Kiaulienos kumpis giroje
-
Naminiai kotletukai
-
Lazaninis makaronų apkepas
-
Balandėliai
-
Musak
-
Kepsnys “Kelmas”
-
Koldūnai su mėsa
Troškintas triušis (su baravykasi arba be) su bulvių koše

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Triušiena,
500 gramų -
Morkos,
2 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Česnakas,
2 skiltelės -
Salierai,
3 vienetai -
Čiobreliai,
1 žiupsnelis -
Aliejus,
3 valgomieji šaukštai -
Kiauliena, šoninė, rūkyta,
50 gramų -
Baravykai, švieži arba marinuoti,
300 gramų -
Grietinėlė, 35%,
200 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Triušienos gabaliukus apibarstyti druska ir pipirais, įtrinti susmulkintu česnaku. Keptuvėje ištirpinti šaukštą sviesto (nors galima ir čia naudoti "Obelių" sviesto skonio aliejų), sudėti smulkiais gabaliukais supjaustytą šoninę ir jame lengvai apkepti triušienos gabaliukus. Apkeptą triušieną perdėti į kitą indą. Į keptuvę sudėti riekelėmis supjaustytas morkas, salierus, svogūnus (dideliais gabalais), įpilti aliejaus ir daržoves lengvai apkepti.
Pabaigoje sudėti grybus, kelias minutes pakepti (skaniausi aišku švieži) tada atgal sudėti triušieną, supilti vyną (100 ml) , įdėti čiobrelius, suberti kmynus (žiupsnelį) ir viską troškinti ant mažos liepsnos apie valandą laiko. Dar geriau Čiuguniniame puode ir krosnyje. Pabaigoje užbarstyti šaukštą miltų, supilti grietinėlę ir labai trumpai pavirti (apie 0,5 min.). Patiekti su bulvių koše.
Bulvių košei. Išvirti labai minkštai bulves. Nusunkti vandenį. Užberti 2 šaukštus miltų ir įdėti 2 šaukštus sviesto. Viską gerai sugrųsti. Užvirti apie 300 ml pieno ir pilti ant sugrūstų bulvių vis maišant. Tada dėti ant ugnies ir pastoviai plakant su mediniu šaukštu kaitinti kol košė pradės "Lipti" iš puodo. Košė turi gautis lygi kaip šilkas.
Autorės improvizacija pagal ragautą Lietuvos paveldo receptą iš "Leičių" restorano.