1 vienetas | triušiena |
5 vienetai | morkos |
250 gramų | grietinė |
5 valgomieji šaukštai | obelių aliejus (rapsų) |
1 vienetas | sultinys ( be konservantų, drebučiuose) |
1 arbatinis šaukštelis | juodieji pipirai |
1 sauja | petražolės (smulkintos) |
2 valgomieji šaukštai | krapai (kapoti) |
Receptą radau dienraštyje "15 minučių". Patiko marinato idėja, tačiau, kadangi šeima labai mėgsta ir krapus, nutariau papildyti šį receptą.
Triušiena, triušienos patiekalai jau nuo seno siejosi su Prancūzijos virtuve. Nemažai patiekalų iš prancūzų virtuvės atkeliavo ir pas mus, dar viduramžiais. Galima sakyti, kad triušienos valgymo madą mes, lietuviai, pasiskolinome iš prancūzų.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kiaulienos guliašas
- Lęšiai su špinatais ir lašinukais
- Bajoriška Radvilų virėjo vištiena su krienais
- Troškinta žuvis
- Kepta kiauliena su raugintais kopūstais
- Vyne troškintas triušis
- Čenachai "Be pastangų"
- Klajoklių kiškiena
- Kopūstų troškinys su faršu
- Fazano troškinys
- Pupelių troškinys su sūriu
- Faršu įdarytos paprikos
- Vengriškas troškinys su ryžiais
- Daniškas plovas
- Baklažanai japoniškai
- Kiaulienos troškinys su ryžiais
- Kalakutienos guliašas
- Uzbekiškas plovas
- Vištiena dižono garstyčių padaže su troškintais žirneliais ir bulvių koše
- Troškinta mėsa
Troškintas triušis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Triušiena,
1 vienetas -
Morkos,
5 vienetai -
Grietinė,
250 gramų -
Obelių aliejus, rapsų,
5 valgomieji šaukštai -
Sultinys, be konservantų, drebučiuose,
1 vienetas -
Juodieji pipirai,
1 arbatinis šaukštelis -
Petražolės, smulkintos,
1 sauja -
Krapai, kapoti,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Petražoles ir krapus susmulkinkite ir sumaišykite su pipirais bei druska. Marinatu gerai įtrinkite triušį ir palikite per nakt marinuotis.
Stambiai supjaustykite triušį ir iš visų pusių apkepkite karštame aliejuje, ant didelės ugnies.
Į puodą su verdančiu vandeniu sudėkite išmarinuotą triušieną, įmeskite sultinio kubelį ir troškinkite apie valandą laiko.
Receptą radau dienraštyje "15 minučių". Patiko marinato idėja, tačiau, kadangi šeima labai mėgsta ir krapus, nutariau papildyti šį receptą.
Triušiena, triušienos patiekalai jau nuo seno siejosi su Prancūzijos virtuve. Nemažai patiekalų iš prancūzų virtuvės atkeliavo ir pas mus, dar viduramžiais. Galima sakyti, kad triušienos valgymo madą mes, lietuviai, pasiskolinome iš prancūzų.