Troškinta antis
AUTORIUS:
Miglė
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 vienetas anties
40 gramų obelių aliejus (sviesto skonio)
200 gramų sultinys
25 gramai krakmolas
2 valgomieji šaukštai citrinų sultys
2 stiklinės česnakas (supjaustytas)
1 vienetas svogūnai (mažas)
3 vienetai lauro lapų ((kas mėgsta))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Antį išdarinėti ir aprišti virvele.
2.
Puode storomis sienelėmis, įkaitinti aliejų ir jame, apvoliojus krakmole, apkepti iš visų pusių. Pridėti supjaustytus česnakus ir svogūną. Tada supilti mėsos sultinį, berti druskos, pipirų, dėti lauro lapų ir troškinti. Pagardinti citrinos sultimis. Antį patiekti su sultinio padažu ir daržovėmis.



Šaltinis: Šis patiekalas yra iš prancūziškos virtuvės (A. Bernė "Prancūziški patiekalai"), tačiau Europoje (tame tarpe ir Lietuvoje, kuri buvo viena didžiausių valstybių viduramžiais ir sulaukdavo svečių iš garbingiausių Europos miestų) buvo populiaru perimti kitų tautų kulinarines tradicijas, tai skatino kultūrinių mainų vystymąsi.

Troškinta antis

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Antį išdarinėti ir aprišti virvele.

  2. Puode storomis sienelėmis, įkaitinti aliejų ir jame, apvoliojus krakmole, apkepti iš visų pusių. Pridėti supjaustytus česnakus ir svogūną. Tada supilti mėsos sultinį, berti druskos, pipirų, dėti lauro lapų ir troškinti. Pagardinti citrinos sultimis. Antį patiekti su sultinio padažu ir daržovėmis.



    Šaltinis: Šis patiekalas yra iš prancūziškos virtuvės (A. Bernė "Prancūziški patiekalai"), tačiau Europoje (tame tarpe ir Lietuvoje, kuri buvo viena didžiausių valstybių viduramžiais ir sulaukdavo svečių iš garbingiausių Europos miestų) buvo populiaru perimti kitų tautų kulinarines tradicijas, tai skatino kultūrinių mainų vystymąsi.

Receptą atsiuntė Miglė
Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...