
24 gramai | sviestas (naminis) |
20 gramų | svogūnai |
100 gramų | bulvių |
150 mililitrų | sultinys (vištienos) |
2 gramai | druska |
2 vienetai | kvapieji pipirai |
40 gramų | grietinėlės, 35% |
0.5 vieneto | kiaušiniai (tryniai) |
šiek tiek | bazilikas |
1 vienetas | lauro lapų |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Cukinijų sriuba su kariu
-
Prancūziška svognų sriuba
-
Pieniška žuvienė
-
Miško grybų ir burokėlių sriuba
-
Daržovių sriuba su kumpiu
-
Bananų sriuba
-
Pikantiška trinta sriubytė su skrebučiais
-
Saldi vyšnių sriuba su makaronais
-
Lukštuko čili sriubkošė
-
Grybų sriuba su duona
-
Itališka kopūstų sriuba su grūdais
-
Tiršta daržovių sriuba
-
Paprasta kopūstų sriuba
-
Šaltibarščiai
-
Tiršta sūrio sriuba
-
Žirnių su perlinėmis kruopomis sriuba
-
Žirnių sriuba su rūkyta mėsa ir skrudinta duona
-
Pomidorų sriuba su bazilikais
-
Rūgštynių ir špinatų sriuba
-
Aštri meksikietiška sriuba
Trinta bulvienė

- Paruošimo laikas:
-
Sviestas, naminis,
24 gramai -
Svogūnai,
20 gramų -
Bulvės,
100 gramų -
Sultinys, vištienos,
150 mililitrų -
Druska,
2 gramai -
Kvapieji pipirai,
2 vienetai -
Grietinėlė, 35%,
40 gramų -
Kiaušiniai, tryniai,
0.5 vieneto - Bazilikas
-
Lauro lapai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įkaitinti puode 24g lydyto naminio sviesto, apkepinti jame 20g kubeliais supjaustytų svogūnų, 100g kubeliais supjaustytų bulvių, užpilti 150g kaimiškos vištienos sultinio, nes iš parduotuvinės vištos gaunasi drumstas ir neskaniai kvepiantis, įberti 2g druskos, lauro lapelį, 2 kvapiuosius pipirus ir, uždengus dangtį, virti, kol suminkštės daržovės. Išmetus laurų lapus ir kvapiuosius pipirus, daržoves ištrinti per sietą arba suplakti plaktuvu (blenderiu). 40g naminės riebios grietinėlės suplakti su puse naminio kiaušinio trynio, po to į plakinį įpilti porą šaukštų sriubos ir išmaišyti. Galiausiai suplaktą grietinėlę supilti į bulvienę, kiek pakaitinti, bet neužvirinti ir patiekti. Pilstant į lėkštes, papuošti baziliko šakele arba užbarstyti smulkintais bazilikais.