24 gramai | sviestas (naminis) |
20 gramų | svogūnai |
100 gramų | bulvių |
150 mililitrų | sultinys (vištienos) |
2 gramai | druska |
2 vienetai | kvapieji pipirai |
40 gramų | grietinėlės, 35% |
0.5 vieneto | kiaušiniai (tryniai) |
šiek tiek | bazilikas |
1 vienetas | lauro lapų |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Grybų sriuba su duona
- Moliūgų sriuba
- Burokėlių sriuba
- Florentietiška špinatų sriuba
- Miško grybų ir burokėlių sriuba
- Žirnių sriuba lenkiškai
- Meksikietiška čili sriuba
- Moliūgų ir kukurūzų sriuba
- Pupelių sriuba su miško grybais
- Rudeniu kvepianti kreminė baravykų sriuba
- Sriuba "Čili"
- Sriuba su vištiena ir raudonaisiais lęšiais
- Toskanos pupelių sriuba
- Voveraičių sriuba su džiovintais šaltalankiais ir kmynais
- Pieniška moliūgų sriuba su makaronais
- Sriuba su brokoliais
- Baravykų sriuba su cukinija
- Perlinių kruopų košė
- Cukinijų sriuba su kariu
- Čili sriuba
Trinta bulvienė
- Paruošimo laikas:
-
Sviestas, naminis,
24 gramai -
Svogūnai,
20 gramų -
Bulvės,
100 gramų -
Sultinys, vištienos,
150 mililitrų -
Druska,
2 gramai -
Kvapieji pipirai,
2 vienetai -
Grietinėlė, 35%,
40 gramų -
Kiaušiniai, tryniai,
0.5 vieneto - Bazilikas
-
Lauro lapai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įkaitinti puode 24g lydyto naminio sviesto, apkepinti jame 20g kubeliais supjaustytų svogūnų, 100g kubeliais supjaustytų bulvių, užpilti 150g kaimiškos vištienos sultinio, nes iš parduotuvinės vištos gaunasi drumstas ir neskaniai kvepiantis, įberti 2g druskos, lauro lapelį, 2 kvapiuosius pipirus ir, uždengus dangtį, virti, kol suminkštės daržovės. Išmetus laurų lapus ir kvapiuosius pipirus, daržoves ištrinti per sietą arba suplakti plaktuvu (blenderiu). 40g naminės riebios grietinėlės suplakti su puse naminio kiaušinio trynio, po to į plakinį įpilti porą šaukštų sriubos ir išmaišyti. Galiausiai suplaktą grietinėlę supilti į bulvienę, kiek pakaitinti, bet neužvirinti ir patiekti. Pilstant į lėkštes, papuošti baziliko šakele arba užbarstyti smulkintais bazilikais.