2 vienetai | kiaušiniai | |
3 valgomieji šaukštai | cukrus | |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus | |
4 valgomieji šaukštai | sviestas (tirpintas) | |
šiek tiek | miltai | |
7 gramai | mielės (sausos) | |
500 mililitrų | pienas (šiltas) | |
Įdarui: | ||
3 pakeliai | varškė (( jeigu varškė bus skystoka , į ją reikės ideti maltų batono džiūvėsėlių)) | |
5 valgomieji šaukštai | cukrus ( galite dėti daugiau , jei norite labai saldžios) | |
2 arbatiniai šaukšteliai | kakava | |
4 arbatiniai šaukšteliai | aguonų (sausos) | |
1 vienetas | citrinos ((žievė) nutarkuota) |
Visus kitus produktus sudedame į dubenį. Jei pakilo ( suputojo ) mielės , supilame ir jas .
Užminkome paprastą mieline tešlą ( ji gan minkšta ) ir minkome tol , kol tešla bus be gumuliukų (10 - 15 min.). Stalą barstome miltais, o tešlą padaliname į 3 dalis .
Jei matote , kad varškė per skysta , įdėkite po 2 valg. šaukštus džiūvėsėlių.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Saulėgrąža
- Gaivus bananų ir meduolių pyragas
- Žuvies pyragas
- Biskvitas su vyšniomis
- Slyvų pyragas
- Aguoninis pyragas
- Moliūginis varškės pyragas
- Trupininis pyragas ,,Ubagas''
- Vyniotinukai su obuoliais
- Morkų pyrgas
- Sūrio pyragas
- Plokštainis su abrikosais ir varške
- Vištienos pyragas su grybais
- Kakavinis pyragas su sutirštintu pienu ir vyšniomis
- Šimtalapis su varške
- Pyragas su persikais
- Šokoladinis pyragas puodelyje
- Prancūziškas mėsos pyragas
- Varškinis keksas
- Jogurtinis tortas
Trijų skonių pynė
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Cukrus,
3 valgomieji šaukštai -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Sviestas, tirpintas,
4 valgomieji šaukštai - Miltai
-
Mielės, sausos,
7 gramai -
Pienas, šiltas,
500 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Varškė, ( jeigu varškė bus skystoka , į ją reikės ideti maltų batono džiūvėsėlių),
3 pakeliai -
Cukrus, galite dėti daugiau , jei norite labai saldžios,
5 valgomieji šaukštai -
Kakava,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Aguonos, sausos,
4 arbatiniai šaukšteliai -
Citrinos, (žievė) nutarkuota,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mieles užpilame 2 dideliais šaukštais vandens (drugno ) ir 0,5 arb. šaukšt. cukraus. Leisti pakilti.
Visus kitus produktus sudedame į dubenį. Jei pakilo ( suputojo ) mielės , supilame ir jas .
Užminkome paprastą mieline tešlą ( ji gan minkšta ) ir minkome tol , kol tešla bus be gumuliukų (10 - 15 min.). Stalą barstome miltais, o tešlą padaliname į 3 dalis .Varškę sutriname su cukrumi , padaliname į 3 dalis .Į vieną tešlos dalį sudedame kakavą , į antrą - aguonas , į trečią sudedame tarkuotą žievelę ( galite dėti ir razinų į kuria nors varškę ).
Jei matote , kad varškė per skysta , įdėkite po 2 valg. šaukštus džiūvėsėlių.Imate vieną gabaliuką tešlos ir iškočiojate lakštą , ant jo dedate varškę ir susukam i volelį. Taip padarom tris volelius su skirtingais skoniais, o iš jų supiname pynę. Ją aptepame vandeniu ,plaktu kiaušiniu, apibarstome riešutais ir kildiname apie 1 val.
Pašauname į orkaitę (180 - 200°C) ir kepame apie pusvalandį .
Komentarai (2)
-
E.N.
2014-11-09 21:04
O kiek miltu? :)
Ir kam reikia aptepti vandeniu? Vien kiausiniu negana? :)