Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su Ancho aitriosiomis paprikomis
AUTORIUS:
Santa Maria,
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1.5 kiauliena (su odele)
2 valgomieji šaukštai aitriosios paprikos
2 arbatiniai šaukšteliai juodieji pipirai (grūsti)
1 arbatinis šaukštelis akmens druskos (malūnėlyje)
2 valgomieji šaukštai citrinų sultys
2 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Aštriu peiliu kas 5 mm negiliai įpjaukite mėsos paviršių. Sumaišykite visus prieskonius ir įtrinkite jais kiaulieną. Apverskite mėsą ir apipilkite citrinų bei apelsinų sultimis.
2.
Apsukite mėsą vyniojamąja plėvele ir marinuokite pernakt.
3.
Sekančią dieną kiaulieną padėkite ant folija išklotos kepimo skardos ir uždengę mėsą folija kepkite 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Nuimkite foliją ir sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 150 °C , kepkite dar apie 1,5 valandos.
Jei kepimo skarda išdžiūna, įpilkite šiek tiek vandens. Norėdami kepsnio su traškia plutele, padidinkite orkaitės temperatūrą iki 225 °C ir apie 10 minučių paskrudinkite, kol kepsnys paruduos.
4.
Truputį palaukite ir supjaustykite griežinėliais. Patiekite su keptomis daržovėmis ir persikų
čatniu.

Skanaus!


Patarimas! Išbandykite ir su aitriosiomis paprikomis.

Populiariausi receptai šią savaitę

Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su Ancho aitriosiomis paprikomis

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Aštriu peiliu kas 5 mm negiliai įpjaukite mėsos paviršių. Sumaišykite visus prieskonius ir įtrinkite jais kiaulieną. Apverskite mėsą ir apipilkite citrinų bei apelsinų sultimis.

  2. Apsukite mėsą vyniojamąja plėvele ir marinuokite pernakt.

  3. Sekančią dieną kiaulieną padėkite ant folija išklotos kepimo skardos ir uždengę mėsą folija kepkite 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
    Nuimkite foliją ir sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 150 °C , kepkite dar apie 1,5 valandos.
    Jei kepimo skarda išdžiūna, įpilkite šiek tiek vandens. Norėdami kepsnio su traškia plutele, padidinkite orkaitės temperatūrą iki 225 °C ir apie 10 minučių paskrudinkite, kol kepsnys paruduos.

  4. Truputį palaukite ir supjaustykite griežinėliais. Patiekite su keptomis daržovėmis ir persikų
    čatniu.

    Skanaus!


    Patarimas! Išbandykite ir su aitriosiomis paprikomis.

Receptą atsiuntė Santa Maria
Reklama:

Komentarai (3)


Daugiau receptų