Traškios "Taco" salotos su jūros gėrybėmis / Taco salad con mariscos
AUTORIUS:
Čiop Čiop,
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
16 vienetų tortilija (miltinės (2 pakuotės))
300 gramų špinatai
300 gramų gražgarstės
500 gramų salotos (romėniškos)
300 gramų pupelės (konservuotos (raudonos))
300 gramų kukurūzai (konservuoti)
250 gramų pomidorai
5 vienetai avokadų (dideli, prinokė)
250 gramų sūris (čederio)
1 kilogramas krevetės (tigrinės, be kevalo)
250 gramų pomidorai
3 vienetai apelsinų
200 gramų pipirai (jalapeno (konservuoti))
500 gramų grietinė
2 vienetai svogūnai (mėlynieji)
5 gramai druska
5 gramai pipirai
4 litrai aliejaus
Užpilui:
300 gramų kalendra
0.5 litro alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Į didelį puodą supilkite 2 litrus aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies.
Mažu peiliuku subadykite tortilijas, kad nesusiformuotų burbulai, ir tortilija įgautų krepšelio formą. Į įkaitintą aliejų įdėkite tortilją ir kepkite 5 min. Išėmus aliejaus perteklių nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
2.
Nuplaukite krevetes šaltu vandeniu. Nusausinkite ir nulupkite lukštus, išdarinėkite vidurius, įpjaudami peiliu viršutinėje dalyje. Pamarinuokite su druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi. Keptuvėje, ant vidutinio stiprumo ugnies, apkepkite krevetes, kol apskrus (5 minutes).
3.
Į didelį dubenį sudėkite špinatus, "rūkola", romėniškas salotas, gabaliukais susmulkintus pomidorus, svogūnus, jalapeno pipirus, kukurūzus ir pupeles, supilkite išspaustas apelsinų sultis, alyvuogių aliejų, suberkite druską ir pipirus. Gerai išmaišykite ir viską sudėkite į keptą tortilijos krepšelį. Ant viršaus uždėkite išskaptuotus avokadus, "cheddar" sūrį, grietinėlę, jūros gėrybes.
4.
Kalendrų aliejinis užpilo paruošimas.
Maišytuve sudėkite 300 g kalendros, įpilkite 200 g aliejaus. Viską plakite 15 minučių, kol gausite tamsiai žalios spalvos papuošimui skirtą užpilą.

Traškios "Taco" salotos su jūros gėrybėmis / Taco salad con mariscos

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 16
Ingredientai: Užpilui:
Gaminimo eiga:
  1. Į didelį puodą supilkite 2 litrus aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies.
    Mažu peiliuku subadykite tortilijas, kad nesusiformuotų burbulai, ir tortilija įgautų krepšelio formą. Į įkaitintą aliejų įdėkite tortilją ir kepkite 5 min. Išėmus aliejaus perteklių nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

  2. Nuplaukite krevetes šaltu vandeniu. Nusausinkite ir nulupkite lukštus, išdarinėkite vidurius, įpjaudami peiliu viršutinėje dalyje. Pamarinuokite su druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi. Keptuvėje, ant vidutinio stiprumo ugnies, apkepkite krevetes, kol apskrus (5 minutes).

  3. Į didelį dubenį sudėkite špinatus, "rūkola", romėniškas salotas, gabaliukais susmulkintus pomidorus, svogūnus, jalapeno pipirus, kukurūzus ir pupeles, supilkite išspaustas apelsinų sultis, alyvuogių aliejų, suberkite druską ir pipirus. Gerai išmaišykite ir viską sudėkite į keptą tortilijos krepšelį. Ant viršaus uždėkite išskaptuotus avokadus, "cheddar" sūrį, grietinėlę, jūros gėrybes.

  4. Kalendrų aliejinis užpilo paruošimas.
    Maišytuve sudėkite 300 g kalendros, įpilkite 200 g aliejaus. Viską plakite 15 minučių, kol gausite tamsiai žalios spalvos papuošimui skirtą užpilą.

Receptą atsiuntė Čiop Čiop
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...