16 vienetų | tortilija (miltinės (2 pakuotės)) | |
300 gramų | špinatai | |
300 gramų | gražgarstės | |
500 gramų | salotos (romėniškos) | |
300 gramų | pupelės (konservuotos (raudonos)) | |
300 gramų | kukurūzai (konservuoti) | |
250 gramų | pomidorai | |
5 vienetai | avokadų (dideli, prinokė) | |
250 gramų | sūris (čederio) | |
1 kilogramas | krevetės (tigrinės, be kevalo) | |
250 gramų | pomidorai | |
3 vienetai | apelsinų | |
200 gramų | pipirai (jalapeno (konservuoti)) | |
500 gramų | grietinė | |
2 vienetai | svogūnai (mėlynieji) | |
5 gramai | druska | |
5 gramai | pipirai | |
4 litrai | aliejaus | |
Užpilui: | ||
300 gramų | kalendra | |
0.5 litro | alyvuogių aliejaus |
Mažu peiliuku subadykite tortilijas, kad nesusiformuotų burbulai, ir tortilija įgautų krepšelio formą. Į įkaitintą aliejų įdėkite tortilją ir kepkite 5 min. Išėmus aliejaus perteklių nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Maišytuve sudėkite 300 g kalendros, įpilkite 200 g aliejaus. Viską plakite 15 minučių, kol gausite tamsiai žalios spalvos papuošimui skirtą užpilą.
Traškios "Taco" salotos su jūros gėrybėmis / Taco salad con mariscos
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 16
-
Tortilija, miltinės (2 pakuotės),
16 vienetų -
Špinatai,
300 gramų -
Gražgarstės,
300 gramų -
Salotos, romėniškos,
500 gramų -
Pupelės, konservuotos (raudonos),
300 gramų -
Kukurūzai, konservuoti,
300 gramų -
Pomidorai,
250 gramų -
Avokadai, dideli, prinokė,
5 vienetai -
Sūris, čederio,
250 gramų -
Krevetės, tigrinės, be kevalo,
1 kilogramas -
Pomidorai,
250 gramų -
Apelsinai,
3 vienetai -
Pipirai, jalapeno (konservuoti),
200 gramų -
Grietinė,
500 gramų -
Svogūnai, mėlynieji,
2 vienetai -
Druska,
5 gramai -
Pipirai,
5 gramai -
Aliejus,
4 litrai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kalendra,
300 gramų -
Alyvuogių aliejus,
0.5 litro - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į didelį puodą supilkite 2 litrus aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies.
Mažu peiliuku subadykite tortilijas, kad nesusiformuotų burbulai, ir tortilija įgautų krepšelio formą. Į įkaitintą aliejų įdėkite tortilją ir kepkite 5 min. Išėmus aliejaus perteklių nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.Nuplaukite krevetes šaltu vandeniu. Nusausinkite ir nulupkite lukštus, išdarinėkite vidurius, įpjaudami peiliu viršutinėje dalyje. Pamarinuokite su druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi. Keptuvėje, ant vidutinio stiprumo ugnies, apkepkite krevetes, kol apskrus (5 minutes).
Į didelį dubenį sudėkite špinatus, "rūkola", romėniškas salotas, gabaliukais susmulkintus pomidorus, svogūnus, jalapeno pipirus, kukurūzus ir pupeles, supilkite išspaustas apelsinų sultis, alyvuogių aliejų, suberkite druską ir pipirus. Gerai išmaišykite ir viską sudėkite į keptą tortilijos krepšelį. Ant viršaus uždėkite išskaptuotus avokadus, "cheddar" sūrį, grietinėlę, jūros gėrybes.
Kalendrų aliejinis užpilo paruošimas.
Maišytuve sudėkite 300 g kalendros, įpilkite 200 g aliejaus. Viską plakite 15 minučių, kol gausite tamsiai žalios spalvos papuošimui skirtą užpilą.