Traški kiniška vištiena saldžiarūgščiame padaže
AUTORIUS:
Simona
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 stiklinė ryžiai
2 vienetai kiaušiniai
1 vienetas morkos
1 pundelis svogūnų laiškai
100 gramų kumpis (virtas)
100 gramų kukurūzai (konservuoti)
100 gramų žirneliai (konservuoti)
1 litras aliejaus
1 vienetas vištiena (file)
4 valgomieji šaukštai krakmolas
6 valgomieji šaukštai vanduo
3 valgomieji šaukštai pomidorų padažas
1 valgomasis šaukštas cukrus
1 valgomasis šaukštas acto ((ryžių))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Išverdame ryžius. Morką ir kumpį supjaustome nedideliais kubeliais, svogūnus susmulkiname. Dubenėlyje išplakame kiaušinius. Keptuvėje apkepame morką, svogūnus, kumpį, beriame kukurūzus ir žirnelius. Kai viskas lengvai apkepa, suberiame ryžius, kiaušinį, gerai išmaišome ir pagardiname druska.
2.
Vištienos filė supjaustome nedideliais gabalėliais. Truputį pasūdome. Nedideliame indelyje sumaišome 3 šaukštus krakmolo ir 4 šaukštus vandens. Gilesnėje keptuvėje įkaitiname aliejų. Vištienos gabalėlius pamirkome krakmole (galima dar ir apvolioti sausame krakmole) ir kepame aliejuje. Kepimo trukmė priklauso nuo gabalėlio dydžio, apie 3–5 minutes. Krakmolas kepdamas netampa auksinės spalvos kaip miltai. Kai iškepa visi gabalėliai, pasiruošiame padažą. Sumaišome šaukštą krakmolo ir šaukštą vandens. Didelėje keptuvėje įkaitiname šaukštą aliejaus, pilame pomidorų padažą, suberiame cukrų. Gerai išmaišome ir maišydami pilame ištirpintą krakmolą su vandeniu, pagardiname ryžiu actu. Pagal skonį galite dėti daugiau cukraus, acto ar įberti druskos. Į padažą suberiame vištienos gabalėlius ir išmaišome , kad jie visi pasidengtų padažu.

Populiariausi receptai šią savaitę

Traški kiniška vištiena saldžiarūgščiame padaže

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Išverdame ryžius. Morką ir kumpį supjaustome nedideliais kubeliais, svogūnus susmulkiname. Dubenėlyje išplakame kiaušinius. Keptuvėje apkepame morką, svogūnus, kumpį, beriame kukurūzus ir žirnelius. Kai viskas lengvai apkepa, suberiame ryžius, kiaušinį, gerai išmaišome ir pagardiname druska.

  2. Vištienos filė supjaustome nedideliais gabalėliais. Truputį pasūdome. Nedideliame indelyje sumaišome 3 šaukštus krakmolo ir 4 šaukštus vandens. Gilesnėje keptuvėje įkaitiname aliejų. Vištienos gabalėlius pamirkome krakmole (galima dar ir apvolioti sausame krakmole) ir kepame aliejuje. Kepimo trukmė priklauso nuo gabalėlio dydžio, apie 3–5 minutes. Krakmolas kepdamas netampa auksinės spalvos kaip miltai. Kai iškepa visi gabalėliai, pasiruošiame padažą. Sumaišome šaukštą krakmolo ir šaukštą vandens. Didelėje keptuvėje įkaitiname šaukštą aliejaus, pilame pomidorų padažą, suberiame cukrų. Gerai išmaišome ir maišydami pilame ištirpintą krakmolą su vandeniu, pagardiname ryžiu actu. Pagal skonį galite dėti daugiau cukraus, acto ar įberti druskos. Į padažą suberiame vištienos gabalėlius ir išmaišome , kad jie visi pasidengtų padažu.

Receptą atsiuntė Simona
Reklama:

Komentarai (2)


  • Bandytojas 2015-04-21 16:09

    Labai skanu, nes pavyzdziui man labai patiko. Vistiena ir padazas labai skanus isejo. O ryzius as dariau tik tai su zirneliais, kukuruzais ir kumpiu. Bet vis tiek labai skanu buvo :]


  • renata 2015-03-13 12:32

    Nesamonė


Daugiau receptų